H beauty blogger Μαρία Κουτσάκα του Haute Cupcake γράφει για scrubs χειλιών και σώματος, diy συμβουλές διακόσμησης, συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes, προτάσεις για βιβλία, ζεστά ροφήματα σοκολάτας.
Εάν είσαι από τους ανθρώπους που αγαπούν τα Χριστούγεννα, για την ακρίβεια τα υπεραγαπούν και εύχονται όλο τον χρόνο να ήταν Χριστούγεννα, τότε ετοιμάσου να διαβάσεις για ένα συνονθύλευμα χριστουγεννιάτικων ιδεών για να περάσεις τις γιορτινές αυτές μέρες. Εάν πάλι ανήκεις στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που σιχαίνονται τα Χριστούγεννα και θα προτιμούσαν να μην υπήρχαν κάν, τότε σε εξορίζω από τη beauty, cupcakeίστικη κοινότητά μου και σε βάζω να διαβάσεις αυτό το post εκατό φορές, ώστε να μπεις -τελείως δημοκρατικά πάντοτε- στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Ανασκουμπώσου, πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα τη διακόσμηση, γιατί η διακόσμηση τα Χριστούγεννα αποτελεί ένα μικρό λιθαράκι για να μπεις δειλά δειλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Πέρα από τα κλασικά, χριστουγεννιάτικο δέντρο και λαμπάκια μπορείς να ασχοληθείς με τα μικρά εκείνα αντικείμενα που θα κάνουν τη διαφορά. Γιατί η λεπτομέρεια είναι αυτή που μετράει. Μπορείς να αγοράσεις μεγάλα κεριά, τα οποία θα ντύσεις με ξυλάκια από κανέλα ή μπορείς να δέσεις με έναν σπάγκο κλαδιά πεύκου ή και έλατου. Επίσης, μπορείς να ψεκάσεις το δέντρο σου με σπρέυ χιονιού για πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Μπορείς, ακόμη, να γεμίσεις όλα σου τα βάζα με παλιές μπάλες που δε θες φέτος να βάλεις στο δέντρο σου ή και να τοποθετήσεις σε πιατέλες μέσα στο σπίτι από αυτά τα μπισκότα που θα φτιάξεις με την ζαχαρόπαστα. Πραγματικό κόσμημα. Τέλος, θα σου πρότεινα να κρεμάσεις μπότες σε πόμολα και να βάλεις μέσα διάφορα δωράκια για τους αγαπημένους σου που θα πρέπει να ψάξουν σε όλο το σπίτι για να τα βρουν. Άφησε πίσω σου τα συνηθισμένα κόλπα που θέλουν τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και κάνε κάτι πιο πρωτοποριακό και διασκεδαστικό.
Χριστούγεννα χωρίς γλυκά δε γίνονται, γι’ αυτό πριν γεμίσεις το στομάχι σου με μελομακάρονα και δίπλες γέμισέ τα πρώτα με εικόνες από τα πιο λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα που υπήρξαν ever. Θα μπορούσα να βάλω εδώ συνταγές για τα κλασικά και διαχρονικά μελομακάρονα, αλλά από το να κάνω ένα copy paste και να σας δείξω τη συνταγή, θα σας κάνω ένα copy paste και θα σας δείξω συνταγές από χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Εχμ, αστειεύομαι φυσικά. Εσύ που τώρα με διαβάζεις ξέρω ότι τσίμπησες. Λοιπόν, μπισκότα χριστουγεννιάτικα χωρίς ζαχαρόπαστα δε γίνονται επίσης, γι’ αυτό δώσε περισσότερη βάση σε αυτό. Επίσης, εάν δεν το ‘ χεις καθόλου με τη ζαχαροπλαστική μπορείς να αγοράσεις απλά έτοιμα μπισκότα βανίλιας ή gingerbread και να τα στολίσεις με τη δική σου ζαχαρόπαστα. Ε, ας είναι και κάτι δικό σου βρε αδερφέ. Για να κάνεις ζαχαρόπαστα θα χρειαστείς:
800-1000γρ. άχνη
1/2 της κούπας γλυκόζη
1 κ.σ. γλυκερίνη
1/4 της κούπας νερό κρύο
15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
25 γρ. φυτικό βούτυρο
1 κ.γ βανίλια (σε υγρή μορφή)
Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ βάζεις τη μισή άχνη και κάνεις μια λακούβα στη μέση. Το αφήνεις στην άκρη. Βάζεις σε σιγανή φωτιά ένα κατσαρολάκι με νερό πάνω στο οποίο θα τοποθετήσεις ένα άλλο σκεύος. Βάζεις μέσα το νερό και τη ζελατίνη. Ανακατεύεις να διαλυθεί και προσθέτεις και τη γλυκόζη. Συνεχίζεις να ανακατεύεις απαλά και προσθέτεις το βούτυρο, τη γλυκερίνη και το άρωμα βανίλιας. Όταν ομογενοποιηθούν, ρίχνεις το μείγμα στη λακουβίτσα της άχνης και ανακατεύεις με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω, ώστε να απορροφηθεί η άχνη. Τη μεταφέρεις τότε στον πάγκο και ζυμώνεις με την υπόλοιπη άχνη. Καλύτερα να την κάνεις πιο αραιή απ΄όσο χρειάζεται και να την αφήσεις να ξεκουραστεί μερικές ώρες (καλά τυλιγμένη με μία μεμβράνη) πριν τη χρησιμοποιήσεις. Άν χρειαστεί προσθέτεις λίγη ακόμη άχνη.