#WeLoveWomen2015: H συνταγή της Εβίτας για τα μπισκότα με ταχίνι και πορτοκάλι

22 Μαρτίου 2015
Εβίτα μπισκότα

#WeLoveWomen2015, και η pastry chef του Joy, Εβίτα Παπαχαραλάμπους, φρόντισε να μας γλυκάνει με τις υπέροχες συνταγές της! Την πρώτη μέρα της παρουσία της στο cooking stage στο Golden Hall, η Εβίτα μας έφτιαξε μπισκότα με ταχίνι και πορτοκάλι. Ιδού λοιπόν και η συνταγή! 

Υλικά

260 γρ. ταχίνι

130 γρ. χυμός πορτοκαλιού

20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού

15 γρ. κονιάκ

130 γρ. ζάχαρη μαύρη

320 γρ. αλεύρι

130 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

Evita-16

Εκτέλεση 

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε  το ταχίνι με τη ζάχαρη, το ξύσμα και όλα τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες και αφήνουμε να χτυπηθούν για άλλα έως ότου ομογενοποιηθουν.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μέρη των 200 γρ. περίπου. Φτιάχνουμε μπαστούνια και τα χαράζουμε καλά σε φέτες. Ψήνουμε για 25΄στους 160 C.

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χωρίζουμε.

Απλώνουμε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνουμε για άλλα 20'.

Evita-1