Sex και σχέσεις: Πέντε τύποι ανδρών με τους οποίους δεν επιτρέπεται να βγεις 2ο ραντεβού

22 Μαΐου 2014

Κάποια «ελαττώματα» δεν διορθώνονται, δεν είναι καν… γλυκούλικα, οπότε φύγε, όπως είσαι!

Από την Έλενα Καλογερά

Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες ανδρών που απλώς δεν χρειάζεται να βγεις δεύτερο ραντεβού μαζί τους για να αποφασίσεις αν θες να προχωρήσεις ή όχι. Χωρίς ωραίες… εισαγωγές και περιστροφές…

Είναι εκείνοι οι τύποι που σου δίνουν «σημάδια» –από την πρώτη κιόλας συνάντηση- ότι ο χρόνος σου είναι πολύτιμος και ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά.

Ακόμη κι αν εσύ δεν ξέρεις, το ένστικτο σου ξέρει. Κι αν όχι αυτό, ας είν’ καλά τα μάτια σου! Εμπιστέψου τα – όλα μαζί - και θα κάνεις οικονομία ενέργειας, χρόνου και χαρτομάντιλων, αφού δεν θα σε αφήσει να μπλέξεις σε κάτι, για το οποίο μετά από λίγους μήνες μπορεί να κλαις φωνάζοντας ότι δεν το φανταζόσουν!

Ποια είναι, λοιπόν, τα σημάδια που όταν τα δεις, αρχίζεις από νωρίς τις «καληνύχτες» και δεν αφήνεις περιθώρια για δεύτερη συνάντηση; (Και όχι δεν είσαι snob. Κάποια πράγματα, μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων, απλώς δεν συμβαίνουν! Έχουν και οι σχέσεις τα στερεότυπά τους).

1. Είναι απότομος, εριστικός και χειριστικός

Σε διακόπτει (άτσαλα), δεν σε ακούει ή ακόμη χειρότερα δεν σε αφήνει ποτέ να πάρεις τον λόγο. Στα νύχια στέκεται για να τσακωθεί ή για να βγάλει κόντρα από το πουθενά και μοιάζει γλυκός και (κάπως) ήρεμος, μόνο όταν συμφωνείς (σε όλα) μαζί του. Από το πρώτο ραντεβού, χωρίς καλά καλά να σε ξέρει έχει άποψη για το ντύσιμο σου ή για τη δουλειά σου, γενικώς ψάχνει «γωνίτσες» για να «πατήσει» και να είναι από πάνω. Η άποψη του είναι πάντα η σωστή και τη φωνάζει με όλο του το σώμα, πότε πότε και με κανά χτυπηματάκι στο τραπέζι. Μην κάθεσαι ούτε λεπτό. Δεν είναι ότι απλώς δεν έχετε τίποτα να πείτε. Εσύ ειδικά, δεν θα καταφέρεις να το πεις ποτέ. Είναι η περίπτωση του άντρα που ακόμη κι αν δεν το ομολογεί, θεωρεί ότι πρέπει να περπατάς ένα βήμα πίσω του. Καληνύχτα.

2. Είναι τσιγκούνης και βολεψάκιας

Αν μέχρι να φτάσεις στο πρώτο ραντεβού μαζί του σου ακύρωσε τουλάχιστον 3 φορές μέχρι να καταφέρει να σε πείσει να βρεθείτε στην «έδρα» του, στα λημέρια του, μην ανησυχείς. Δεν είναι ότι σχεδιάζει να σε παρασύρει σε κάποια σπηλιά και να σε κακοποιήσει. Εκείνο που δεν θέλει να «κακοποιηθεί» είναι η τσέπη του και η βόλεψη του. Αν, μάλιστα, την ώρα που θα φτάσει ο λογαριασμός των ποτών (του φαγητού ή ακόμη χειρότερα, των καφέδων), αρχίσει να α) σφυρίζει αδιάφορα ή σηκωθεί να πάει στην τουαλέτα, β) ξεψειρίζει μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο του λογαριασμού, βγάλε το πορτοφόλι σου, πλήρωσε και στείλ’ του χαιρετίσματα. Δεν τον αφήνεις στα κρύα του λουτρού επειδή έχεις ανάγκη κάποιον να σου πληρώσει ένα ποτέ. Τον αφήνεις γιατί είναι τόσο μίζερος και φραγκοφονιάς, που δυσκολεύεται ακόμη και τους τύπους να κρατήσει. Και, ναι, σε αυτή την περίπτωση, οι τύποι προστατεύουν το «περιεχόμενο». Α, και υπάρχει και η χειρότερη εκδοχή: του να προθυμοποιηθεί… «να πληρώσει ο καθένας τα δικά του». Κανένα πρόβλημα. Και με τους φίλους σου το ίδιο δεν κάνετε;

3. Μυρίζει άσχημα (γενικώς)

Ακόμη κι αν δεν το πήρες… μυρωδιά από τις πρώτες επαφές – πριν το ραντεβού – τώρα, νομίζεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Νομίζεις; Όχι. Δεν πάει καλά. Ο τύπος μυρίζει. Το στόμα του, τα ρούχα του (αν και φαινομενικά καθαρά) δεν αποπνέουν ακριβώς «άρωμα φρεσκάδας», που λέει και η διαφήμιση. Και τώρα που τον παρατηρείς κι από πιο… κοντά, δεν αισθάνεσαι ακριβώς άνετα. Κοίτα, η θέση σου είναι λεπτή. Δεν μπορείς να πεις στον άλλο «πλύσου!» ή «μυρίζεις άσχημα», (αν και ο κόσμος θα ήταν ένας παράδεισος, αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, ειδικά το καλοκαίρι και ειδικά στα μέσα συγκοινωνίας). Αλλά, ξέρεις ότι είναι και μία… κατάσταση – αν ο άλλος έχει μάθει «έτσι», δηλαδή – που δύσκολα αλλάζει. Πες «ευχαριστώ» για την ωραία βραδιά, μην αφήνεις περιθώρια για αγκαλιές και οικειότητες και δεν… πειράζει. Μια άλλη φορά, που θα έχει μάθει τα βασικά περί υγιεινής και καθαριότητας.

4. Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον / την πραγματικότητα / γενικά

Δεν μιλάμε για εκείνον τον ονειροπόλο τύπο που τρέχουν αλλού οι σκέψεις του, που σε κοιτάζει – έτσι, λίγο σα να βλέπει πίσω από εσένα. Όχι δεν μιλάμε για τέτοιο ρομαντικό αγόρι. Μιλάμε για εκείνη την περίπτωση που το ματάκι «γυαλίζει» λίγο, που οι αντιδράσεις του μοιάζουν (και είναι) αψυχολόγητες, που γενικώς σου δίνει μια αίσθηση ότι δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει. Εντάξει, υπάρχουν και οι μη αναμενόμενες συμπεριφορές και φυσικά οι ευχάριστες εκπλήξεις, αλλά αν αισθάνεσαι ότι με αυτόν τον τύπο κάτι δεν πάει καλά, αν σου μιλάει και το χαμογελάκι που συνοδεύει την κάθε του κουβέντα, είναι λίγο απόκοσμο, είναι καλύτερα να γυρίσεις σπίτι σου.

5. Σε φέρνει σε δύσκολη θέση

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Απλώς, «κάτι» δεν κάνει καλά. Μιλάει και –συγνώμη, κιόλας – φτύνει (ιιιιχχχ). Φωνάζει σε δημόσιους χώρους. Κάνει περίεργες χειρονομίες, ξύνεται, μασουλάει μ’ ανοιχτό το στόμα, σκαλίζει τ’ αυτιά του, τραβάει συνεχώς το παντελόνι του (με όλο το περιεχόμενο), είναι περίεργα ντυμένος, έχει ακραίες απόψεις, γενικώς κάνει (ή λέει) πράγματα που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. (Καλά, μην τρομοκρατηθείς, δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα μαζί. Και ένα μόνο, αρκεί!). Εδώ, φυσικά μπορεί να απορήσεις, «μα καλά, δεν τα έχω δει όλα αυτά;». Η απάντηση είναι «όχι» ειδικά αν η γνωριμία σου μαζί του έχει γίνει μέσω των social media. Επίσης, αλλιώς συμπεριφέρεται κάποιος στο εργασιακό του περιβάλλον ή όταν βρίσκεται με ανθρώπους, τους οποίους ψιλο-ντρέπεται κι αλλιώς, όταν ανοιχτεί και νιώσει άνετα.

Φυσικά, υπάρχει και η άλλη ερώτηση – επίσης, βασική: Και πώς αποφεύγεις αυτό το πρώτο, όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο ραντεβού;

Κοίτα, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις ότι έχεις πατήσει «μπανανόφλουδα». Και να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό, αν καταφέρεις να διακρίνεις από τον πρώτο καφέ (ή ποτέ, ό,τι προτιμάς) τέτοιου είδους «ατέλειες» που βγάζουν μάτι και χωρίς παρεξήγηση, δεν χωνεύονται εύκολα.

Υπάρχουν, ωστόσο, πράγματα που μπορείς να κάνεις, όχι όμως για να τα χρησιμοποιήσεις ως μπούσουλα, αλλά για να πάρεις ένα πρώτο… δείγμα γραφής, του ανθρώπου με τον οποίο θα συναντηθείς.

Μια ματιά στις προσωπικές του σελίδες στα social media, μπορεί να σε βοηθήσει, όχι πολύ, όμως, γιατί οι άνθρωποι συνηθίζουμε να λέμε και ψέματα στο Facebook και το Twitter, να το «παίζουμε» κάτι περισσότερο από αυτό που πραγματικά είμαστε, να «φουσκώνουμε» τα προσόντα μας, να «εξαφανίζουμε» τα ελαττώματα μας και γενικώς να ωραιοποιούμε ό,τι μας αφορά.

Επίσης, μπορείς να κάνεις μία μίνι – έρευνα, αν ο τύπος κυκλοφορεί στον ευρύτερο κύκλων φιλογνωστών και συναδέλφων σου, αλλά και πάλι κράτα μικρό καλάθι, γιατί α) μπορεί να ακούσεις αντίθετες γνώμες, β) πολλές φορές, αλλιώς συμπεριφερόμαστε σε φίλους – γνωστούς – συναδέλφους και άλλο πρόσωπο κρατάμε για τις (πολύ) προσωπικές μας επαφές.

Σε κάθε περίπτωση, με «χάρτη» και πλήρη φάκελο στο ραντεβού δεν μπορείς να πας. Είναι και λίγο θέμα τύχης και λίγο χημεία και (πολύ) ένστικτο.

Με την ελπίδα ότι θα δουλέψουν όλα μαζί, βγαίνεις, είσαι όσο αυθόρμητη επιτρέπουν οι περιστάσεις (και ο κύριος «απέναντι» σου) κι αν κάτι δεν σου «χτυπήσει» καλά δεν επαναλαμβάνεις την έξοδο.

Άλλωστε, το μαγικό με τα «πρώτα ραντεβού» είναι το «άγνωστο», αυτό που δεν ξέρεις ούτε τι θα βρεις ούτε αν θα σ’ αρέσει και απλώς τεστάρεις την αντοχή σου σε νέες εμπειρίες, ακόμη κι όταν μοιάζουν με (κακόγουστη) φάρσα.

Πηγή: LIKE