Portobello Βurger, για στιγμές μοναδικής απόλαυσης!

21 Απριλίου 2015
portobello burger

Μπορεί να πλησιάζει καλοκαίρι και να είμαστε προσεχτικές με τη διατροφή μας, αλλά θα κάνουμε μια εξαίρεση γι' αυτό το υπέροχο πιάτο: burger portobello!

Υλικά: 

>       8 μεγάλα μανιτάρια Portobello

>       2 κουταλιές  της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

>       1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

>       1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

>       1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή θυμάρι φρέσκο

>       Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

>       60 ml σάλτσα Αιολί

>       4 φέτες κρεμμύδι

>       4 φέτες ντομάτας

>       4 ψωμάκια για burger

 

Εκτέλεση:
>      Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα Portobello. Με ένα κουταλάκι του τσαγιού αφαιρούμε επίσης τα «βρόχια» (χνούδι) που βρίσκονται από τη κάτω μεριά του μανιταριού.

>      Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το λάδι, ξύδι, σκόρδο, ρίγανη.

>      Προσθέτουμε τα μανιτάρια στη μαρινάτα και αλατοπιπερώνουμε.  Μαρινάρουμε για 30 λεπτά.

>      Σουρώνουμε τα μανιτάρια και τα ψήνουμε κάτω από ένα προθερμασμένο grill για 5-6 λεπτά από κάθε μεριά.

>      Φτιάχνουμε τα burgers με τα ψωμάκια που έχουμε ζεστάνει και προσθέτουμε ντομάτα, κρεμμύδι και τη μαγιονέζα Aιολί.

 

Υλικά για μαγιονέζα Αιολί

>      2 κροκοί αυγού (βιολογικοί και ελευθέρας βοσκής)

>      1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη

>      1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon maille

>      225-250 ml ελαιόλαδο

>      1 κουταλιά του τσαγιού tokaratci

>      ½ κουταλιά του τσαγιού σκόνη σαφράν

>      1-2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι ( ή όσο   σας αρέσει)

>      Αλάτι

 

Εκτέλεση: 

>       Σε ένα μπολ xτυπάμε  καλά με ένα αυγοδάρτη τα αυγά, το σκόρδο και τη μουστάρδα.

>      Σιγά σιγά και χτυπώντας συνεχώς προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε πολύ μικρές ποσότητες (σε συνεχή ροή αλλά στο πάχος ενός κορδονιού παπουτσιού πρέπει να είναι η ροή) και προσέχοντας ότι ομογενοποιείται μέσα στη σάλτσα.

>      Αφού ρίξουμε όλο το ελαιόλαδο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.