Ο Γάλλος τραγουδιστής της Eurovision τραγουδάει Νίκο Βέρτη!

12 Μαΐου 2016
Eurovision

Τώρα που η Ελλάδα αποκλείστηκε από τον τελικό της Eurovision (λεπτομέρειες εδώ), στρέφουμε την προσοχή μας στους υπόλοιπους συμμετέχοντες της διοργάνωσης - και κάποιοι από αυτούς μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις!

Με πρώτο και καλύτερο τον κούκλο τραγουδιστή της Γαλλίας Amir Haddad. Σε ένα βίντεο που ανέβηκε πριν από λίγες ώρες στο youtube, ο Amir εντυπωσιάζει τραγουδώντας το "Αν είσαι ένα αστέρι" του Νίκου Βέρτη συνοδεύοντας τον εαυτό του στην κιθάρα, με πλατύ χαμόγελο και χωρίς να κάνει κανένα λάθος στους στίχους!

Ο Amir, βλέπετε, δεν είναι ένας τυχαίος τύπος. Γεννημένος πριν από 31 χρόνια με ρίζες τόσο από τη Γαλλία όσο και από το Ισραήλ, είχε από παιδάκι τη φιλοδοξία να ανέβει σε σκηνή και να γίνει καλλιτέχνης. Το εκ γενετής πρόβλημα ακοής του (ακούει μονάχα από το αριστερό αυτί), δεν στάθηκε εμπόδιο στα όνειρά του και το 2006 συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού Kokhav Nolad, το ισραηλινό αντίστοιχο του Pop Idol. To 2014, σειρά είχε το γαλλικό The Voice, στο οποίο εντυπωσίασε τους κριτές τραγουδώντας το "Candle in the wind" του Elton John. Αφού έγινε γνωστός στη χώρα του, την εκπροσωπεί τώρα στο διαγωνισμό της Eurovision με το κομμάτι "J’ai cherché".

Όσο για τις φωνητικές του ικανότητες, τις διαπιστώνει κανείς εύκολα στην παρακάτω διασκευή, ιδίως προς το τέλος του τραγουδιού: