Nutella pops: Μια λαχταριστή συνταγή από την Ιωάννα Χαλμούκη

16 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στους γλυκούς πειρασμούς της Ιωάννας Χαλμούκη; Η απάντηση είναι κανείς! Για να τη γνωρίσεις, αρκεί ένα κλικ στο pasta-flora.com, ένα blog με νοσταλγική διάθεση γεμάτο με όσα αγαπά η Ιωάννα, όπως τα nutella pops - των οποίων τη συνταγή μοιράζεται μαζί μας.

Nutella Pops

Τι θα χρειαστούμε:

  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι
  • 200γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 50ml νερό κρύο
  • nutella (ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας)
  • sticks για γλειφιτζούρια (προαιρετικά)
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με λίγο γάλα για επάλειψη
  • λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια ενιαία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλ. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε όσους περισσότερους δίσκους μπορούμε. μαζεύουμε τη ζύμη, την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για λίγο και επαναλαμβάνουμε.

Στους μισούς δίσκους της ζύμης απλώνουμε τη Nutella (ή τη μαρμελάδα) αφήνοντας μικρό περιθώριο στις άκρες (αν θέλουμε βάζουμε στο κέντρο ένα στικ ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο) Περνάμε την άκρη με λίγο από το αυγό και κλείνουμε με έναν άλλο δίσκο ζύμης. Πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες να ενωθούν καλά και με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη .Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.