
Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι ένα γυάλινο βάζο μπορεί να διατηρήσει τη σαλάτα σου φρέσκια και να αποτελέσει την τέλεια ιδέα για ένα ελαφρύ αλλά και χορταστικό γεύμα, στη δουλειά, στο σπίτι αλλά και για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σους;
Όπως θα καταλάβεις παρακάτω οι συνδυασμοί είναι αναρίθμητοι, απλά άσε τη φαντασία σου ελεύθερη αφού πρώτα ακολουθήσεις κάποια βασικά βήματα για να το κάνεις σωστά.
Πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα για να είσαι σίγουρη ότι κανένα από τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσεις δε θα αλλοιωθεί και η σαλάτα θα παραμείνει φρέσκια και πεντανόστιμη μέχρι τη στιγμή που θα αναποδογυρίσεις το βάζο σου…
- Πρώτα λοιπόν βάζουμε το dressing! Αυτό το κάνουμε για να μην μαλακώσουν από την υγρασία τα συστατικά που θα προσθέσουμε μετά.
- Το επόμενο συστατικό μας είναι η πρωτεϊνή μας (κοτόπουλο, γαλοπούλα κ.α.), τους υδατάνθρακες ή οτιδήποτε άλλο είναι ογκώδες.
- Προσθέτουμε τώρα το τυρί, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες. Αυτά τα προσθέτουμε τώρα γιατί θέλουμε να διατηρηθούν στεγνά μέχρι το τέλος.
- Τελευταίο βήμα: προσθέτουμε τα φυλλώδη λαχανικά, έτσι ώστε αναποδογυρίζοντας το βάζο να τα έχουμε στο κάτω μέρος.
Και τώρα άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και πάρε ιδέες από τις φωτογραφίες…