Ακόμα κι αν δεν είσαι "παιδί του κέντρου", ένα ποτάκι στο ιστορικό τρίγωνο επιβάλλεται μια στο τόσο. Και φυσικά, ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν πως τα καλύτερα μπαράκια της περιοχής βρίσκονται στην οδό Πραξιτέλους. Τώρα, σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το Giraffe, ένα νέο happy cocktail bar που προσφέρει μια δημιουργική λίστα από cocktails την οποία έχουν επιμεληθεί έμπειροι, βραβευμένοι bartenders, μαζί με μεγάλη ποικιλία από premium ετικέτες.
Όλα άρχισαν το Δεκέμβριο του 2015, στον αριθμό 5 της οδού Πραξιτέλους, με μια καμηλοπάρδαλη που κυκλοφορούσε μόνο το βράδυ. Ένα μπαρ στην καρδιά του κέντρου, ιδανικό για ένα ποτάκι μετά τη δουλειά (που θα φέρει και δεύτερο...), αλλά και για Σαββατιάτικες εξόδους. Με ρυθμούς jazz, soul και funk και ζεστή διακόσμηση που βασίζεται σε μουσικά όργανα.
Τη μεγάλη διαφορά βέβαια στο Giraffe, την κάνουν τα ίδια τα ποτά. Το μενού περιλαμβάνει πάνω από 130 ετικέτες ποτών και premium spirits σε λογικές τιμές, ενώ πίσω από την μπάρα θα βρείτε βραβευμένους bartenders. Πίσω από το concept του μπαρ αλλά και τη συνολική επιμέλειά του βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Κώτσος, καταξιωμένος επαγγελματίας στο χώρο των μπαρ και bartender ο ίδιος, ο οποίος σε συνεργασία με τον βραβευμένο bartender του Giraffe Παναγιώτη Αγγέλου, νικητή της δεύτερης θέσης στο Skinos Mediterranean Challenge 2014, με εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιμελήθηκε και τη λίστα των cocktail. Στο bar του Giraffe επίσης θα βρείτε τον Παναγιώτη Σωτηρίου, φετινό νικητή της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Classic Cocktail 2016, που πραγματοποιήθηκε στη Horeca. (Ο Παναγιώτης είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της International Bartenders Association (IBA) στο Τόκυο της Ιαπωνίας).
Τα ρίσκα που θα πάρετε, πιθανότατα θα σας βγουν σε καλό. Για παράδειγμα, ένα από τα πιο δημοφιλή και ιδιαίτερα cocktails εδώ, περιλαμβάνει στικ καπνιστής βρώσιμης λεβάντας, γλυκό ανανά ψημένο με τζίντζερ ή σιρόπι από Χριστουγεννιάτικο μπισκότο. Στο μενού του Giraffe θα συναντήσετε επίσης το βραβευμένο cocktail του Παναγιώτη Αγγέλου από το διαγωνισμό Skinos Mediterranean Challenge 2014 "Marine Pleasure". Περιέχει μαστίχα Χίου, ροδίτικη ρετσίνα, ιταλική γκράπα, φυσικό άρωμα σταφύλι, σιρόπι μάραθου & θάλασσας! Και μόνο από περιέργεια, το δοκιμάζεις..!
Giraffe, Πραξιτέλους 5, Σύνταγμα.
https://www.facebook.com/GiraffeAthens/?fref=ts