Chessecake με μήλα και καραμέλα!

21 Ιουνίου 2014

Cheesecake με μήλα και καραμέλα. Για ένα απολαυστικό πρωινό που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Τι θα χρειαστείς

Για τη βάση

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 φλιτζάνι βούτυρο

Για τη στρώση με το τυρί

3 πακέτα τυρί κρέμα

¾ του φλιτζανιού ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη στρώση με τα μήλα

3 πράσινα μήλα

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Για το τελευταίο κάλυμμα

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ του φλιτζανιού βρώμη

½ του φλιτζανιού βούτυρο

½ του φλιτζανιού καραμέλα που βάζουμε στα παγωτά

Πώς θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και τη μαύρη ζάχαρη. Πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το μίγμα στο ταψί και πάτησε το με τα χέρια σου έτσι ώστε να σχηματιστεί μια βάση. Βάλε στον φούρνο και ψήσε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα και τα ¾ της κούπας καστανή ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα. Στην συνέχεια πρόσθεσε τα αυγά σιγά-σιγά μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας. Πρόσθεσε το μίγμα πάνω από την ζεστή κρούστα που έβγαλες από τον φούρνο. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε μαζί τα ψιλοκομμένα μήλα, τα ¾ της κούπας ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Πρόσθεσε το μίγμα με ένα κουτάλι πάνω από το μίγμα με το τυρί κρέμα. Για το τελευταίο κάλυμμα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι σε ένα μικρό μπολ να ανακατέψεις όλα τα υλικά για το κάλυμμα. Πρόσθεσε το τελευταίο κάλυμμα πάνω από το μίγμα με τα μήλα. Πρόσθεσε το γλυκό στον φούρνο για 40-45 λεπτά. Περιέχυσε με καραμέλα και άφησε να κρυώσει. Σέρβιρε κρύο και καλή απόλαυση.