8 πρωινές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις πριν τα 30

16 Νοεμβρίου 2017
Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

Θα έχεις ακούσει ότι το πρωί πρέπει να κάνεις γυμναστική, πρέπει να έχεις χρόνο για ένα καλό πρωινό και πρέπει να μείνεις μακριά από το tablet σου! Επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, κι όταν φτάσεις τα 30 θέλεις οπωσδήποτε να έχεις μια ισορροπημένη καθημερινότητα, δες τι πρέπει να κάνεις για να ξυπνάς χαρούμενη και όμορφη κάθε μέρα:

1.Για να ξυπνήσεις χαρούμενη, πρέπει να έχεις κοιμηθεί νωρίς. Καλό είναι να κοιμάσαι 7-8 ώρες κάθε βράδυ (και νωρίς) για να ξυπνάς με όρεξη και ηρεμία.

2.Ξυπνητήρι; Βρες ένα όμορφο τρόπο για να ξυπνάς, αργά και με ηρεμία. Αν το ξυπνητήρι σε ταράζει, μήπως να βάλεις ένα όμορφο τραγούδι στο ξυπνητήρι του κινητού σου ή απλά το ραδιόφωνο. Μπορείς, βέβαια, αν θέλεις να ξυπνήσεις και χωρίς ξυπνητήρι. Πως; Δες εδώ!

3.Ενυδάτωση: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις το πρωί είναι να πίνεις νερό. Σε ξυπνάει, σε ενυδατώνει και σε αποτοξινώνει!

4.Γυμναστική: Ακόμα κι αν δεν είσαι fan της πρωινής αεροβικής…. μπορείς να κάνεις ασκήσεις stretching για 20 λεπτά. Έτσι θα γεμίσεις με ενδορφίνες και ενέργεια για όλη την υπόλοιπη μέρα.

5.Χαλάρωση: Μάθε να μην ξεκινάς την ημέρα σου με άγχος αλλά χαλαρά. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου για να κάνει ένα διαλογισμό, να σκεφτεί, να γράψει, να διαβάσει. Ό,τι σε κάνει να νιώσεις καλύτερα!

6.Γίνε όμορφη: Μην φεύγεις βιαστικά κάθε πρωί. Μάθε να δίνεις χρόνο για το ντους σου, το μακιγιάζ και την επιλογή των ρούχων. Το αποτέλεσμα θα σου φτιάξει τη διάθεση αμέσως.

7.Πρωινό: Φρόντισε να τρως καθημερινά ένα πλούσιο πρωινό με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες για να σε κρατήσει όλη μέρα και να μην ξεφύγεις από την διατροφή σου.

8.Πέρνα καλά ακόμα και στη διαδρομή για τη δουλειά: Βάλε ακουστικά αν περπατάς ή χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι στο αυτοκίνητο ή διάβασε ένα βιβλίο αν διαρκεί πολύ ώρα η διαδρομή με το τρένο!