7 τροφές που "ξυπνούν" τη λίμπιντό σου

14 Οκτωβρίου 2016

Τι είναι αυτό που μπορεί να μπλοκάρει τη… λίμπιντό σου; Οι αρνητικές σκέψεις αλλά και το άγχος μπορεί να πάρουν το μυαλό σου μακριά και επιπλέον να σου δημιουργήσουν πονοκεφάλους και αϋπνίες.

Ο οργανισμός σου προκειμένου να αντιμετωπίσει το άγχος, «κλειδώνει» τις ορμόνες που σχετίζονται με τη σεξουαλική σου διάθεση, μέχρι να αντιμετωπίσεις την «κρίση».

Όσο, λοιπόν, είσαι αγχωμένη το σώμα σου εστιάζει στην… επιβίωση κι όχι στην αναπαραγωγή! Επιπλέον όσο εσύ δεν εστιάζεις στην αναπαραγωγή, τόσο η όρεξή σου για αυτήν μειώνεται!

Για να αντιστρέψεις το πρόβλημα, τότε πρέπει να ανεβάσεις την παραγωγή της τεστοστερόνης. Σύμφωνα με τους ειδικούς «η τεστοστερόνη βοηθά στην παραγωγή οιστρογόνων. Οπότε για να ενισχύσεις τη σεξουαλική σου ζωή πρέπει απλά να ανεβάσεις τα επίπεδα της τεστοστερόνης». Κι αυτό μπορείς να το πετύχεις πολύ απλά, μέσω της κατανάλωσης των κατάλληλων τροφών.

Πριν αφήσεις τα πράγματα να χειροτερέψουν, ανακάλυψε 7 τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις τη χαμένη σου λίμπιντο αλλά και να σε απαλλάξουν από το άγχος.

Οι τροφές που χρειάζεσαι περιέχουν δύο συγκεκριμένες βιταμίνες: Ψευδάργυρο και βιταμίνη Β. Επίλεξε, λοιπόν, σολομό, λιναρόσπορο, μπανάνες, αβοκάντο, σπαράγγια, αυγά κα γκότζι μπέρι που περιέχουν αυτά τα δύο συστατικά σε μεγάλες ποσότητες!