Οι 6 αγαπημένες μας συνήθειες που προκαλούν πρόωρες ρυτίδες

22 Αυγούστου 2018

Κάποιες από αυτές σίγουρα θα σας εκπλήξουν 

Όταν είσαι νέα και το μόνο που θέλεις είνα να ζήσεις αξέχαστες στιγμές και να περνάς συνεχώς καλά, είναι δύσκολο να σκεφτείς ότι κάποια στιγμή θα έχεις ρυτίδες, πανάδες από τον ήλιο και λεπτές γραμμές. Δυστυχώς, η συμπεριφορά που έχουμε σε νεαρή ηλικία, επηρεάζει άμεσα την υγεία της επιδερμίδας μας. Από το να καθήσετε στον ήλιο περισσότερη ώρα από όση επιτρέπεται μέχρι να πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω κατά τη διάρκεια της νυχτερινής εξόδου σας, είναι κάποιες συνήθειες που μπορούν να έχουν αμέτρητες συνέπειες για τον οργανισμό μας.

Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι αγαπημένες συνήθειες που μπορεί να γεράσουν την επιδερμίδα μας γρηγορότερα:
1.Διατροφή

Η κατανάλωση πάρα πολλών γλυκών μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στο δέρμα μας κατά την πάροδο του χρόνου. Η ζάχαρη έχει την ικανότητα να «σκληραίνει» το κολλαγόνο του δέρματος με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει την επιφάνεια της επιδερμίδας μας, καθιστώντας τη πιο ευαίσθητη στις λεπτές γραμμές και στις ρυτίδες.

2.Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Εάν έχετε ξοδέψει πολύ χρόνο αλλά και χρήματα για να πίνετε μαργαρίτες στα αγαπημένα σας στέκια, μάλλον θα σας στενοχωρήσουμε λιγάκι. Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία προκαλώντας την ερυθρότητα σε μερικά σημεία. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα εμφανίζει πρόωρα σημάδια γήρανσης και ενισχύει την ακμή.

3.Η μαξιλαροθήκη

Τα κύτταρα της επιδερμίδας μας ανανεώνονται όλο το βράδυ. Συνεπώς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μια σατέν μαξιλαροθήκη καθώς είναι η μόνη που μπορεί να προστατέψει το δέρμα σας.

 

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr