5 όμορφα hobbies για να ασχοληθείς φέτος το καλοκαίρι!

13 Αυγούστου 2017
hobbies

Το καλοκαίρι είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος για να αποκτήσεις ένα καινούργιο hobby. Είτε βρίσκεσαι στην πόλη είτε έχεις ήδη αρχίσει τις διακοπές σου υπάρχουν hobbies που μπορείς να ξεκινήσεις και κάποια από αυτά να συνεχίσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, όχι μόνο το καλοκαίρι.

Το να έχεις κάποια ενασχόληση την οποία απολαμβάνεις ιδιαίτερα και κάνεις συχνά αποδεδειγμένα βοηθάει σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Η δημιουργικότητα σου αυξάνεται όταν πρόκειται για μια χειρωνακτική απασχόληση, ενώ όταν πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής η αυτοπεποίθησή σου τονώνεται. Και στις δύο περιπτώσεις ένα hobby σε βοηθάει να ρίξεις τα επίπεδα άγχους, να χαλαρώσεις και να αποβάλεις την αρνητική ενέργεια.

1. Ξεκίνα το κολύμπι. Τους καλοκαιρινούς μήνες όλοι μας απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα, γιατί να μην προσθέσεις, λοιπόν, σε αυτό και την ευχαρίστηση που μπορείς να αντλήσεις μέσα από τη γυμναστική; Αφιέρωσε λίγη ώρα από αυτήν που περνάς στην παραλία στο να κολυμπήσεις και σταδιακά αύξησε την ώρα που θα ασχολείσαι με αυτό. Αυτόματα θα δεις ότι το να πηγαίνεις για μπάνιο θα αποκτήσει για εσένα άλλο νόημα αφού θα αισθάνεσαι ότι προσφέρεις κάτι παραπάνω στον εαυτό σου από ότι θα έκανες με μια βουτιά.

2. Εάν προτιμάς κάποιο ομαδικό άθλημα και θέλεις να περνάς αρκετή ώρα στην παραλία τότε ένα άθλημα όπως το beach volley είναι ιδανικό για εσένα. Θα νιώσεις ολόκληρο το σώμα σου να γυμνάζεται ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνεις και την παρέα των φίλων σου αφού είναι κάτι που μπορείς να μοιραστείς μαζί τους.

3. Ασχολήσου με τα λουλούδια σου. Δεν είναι μόνο ένας τρόπος να αναδιαμορφώσεις και να ομορφύνεις το μπαλκόνι ή τον κήπο σου αλλά και ένα από τα πιο όμορφα hobbies που μπορείς να αρχίσεις. Η ενασχόληση με την κηπουρική αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσεις. Είναι, επίσης, ένας απολαυστικός τρόπος να περνάς τον χρόνο καθώς βλέπεις άμεσα να βελτιώνεται η διάθεσή σου και ο χώρος σου.

4. Το να ασχοληθείς με ένα hobby όπως η μαγειρική είναι κάτι που θα απολαύσεις πάρα πολύ ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που ο καιρός είναι ιδανικός για να καλέσεις τους φίλους σου για φαγητό ή για ένα δροσερό κοκτέιλ. Ξεκίνησε με κάτι απλό όπως το να φτιάξεις μια δροσιστική σαγκρία και θα δεις ότι θα θέλεις να ασχολείσαι με αυτό όλο και περισσότερο.

5. DIY: Ξεκίνησε από μικρές κατασκευές όπως εκείνες που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις τα κοσμήματά σου. Είναι από τους καλύτερους τρόπους για να περάσεις τον χρόνο σου και θα σου προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση καθώς θα βλέπεις τον χώρο γύρω σου να δείχνει πιο όμορφος και τα πράγματά σου να είναι πιο τακτοποιημένα.

Αφροδίτη Γερωνυμάκη