5 φεστιβάλ για να διαλέξεις σε ποιο νησί θα πας διακοπές!

19 Ιουνίου 2016

Καθώς ο Ιούλιος και ο Αύγουστος πλησιάζουν, μαζί τους πλησιάζουν και οι μέρες της άδειάς μας! Το ελληνικό καλοκαίρι μας δίνει πολλές επιλογές για το πού θα την περάσουμε και φυσικά οι παραλίες, οι ταβέρνες, τα μπαράκια και τα γραφικά τοπία, αποτελούν επαρκή κίνητρα για να λύσουμε, να ξεκινήσουμε.
Για τα πιο …ανήσυχα πνεύματα όμως, τα παραπάνω δεν αρκούν. Κι εκεί έρχονται τα πολιτιστικά φεστιβάλ, που δεν αποτελούν απλά πρόσθετο λόγο επίσκεψης ενός νησιού, αλλά πολύ συχνά μας οδηγούν σε ένα νησί ακριβώς επειδή λαμβάνουν χώρα σε αυτό.

Εμείς λοιπόν συγκεντρώσαμε 5 από τα καλύτερα, 5 φεστιβάλ που θα συμβάλουν σε μια πλήρη εμπειρία διακοπών, σε περίπτωση που «συμπέσεις» με αυτά στο νησί της επιλογής σου!

Antiparos International Photo Festival, 2-11 Ιουλίου, Aντίπαρος


Από το 2013 μέχρι σήμερα, η Αντίπαρος φιλοξενεί το …μικρότερο διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο! Έργα Ελλήνων αλλά και ξένων φωτογράφων εκτίθενται στον εξωτερικό χώρο του ενετικού κάστρου του 15ου αιώνα, που βρίσκεται στο κέντρο της Αντιπάρου, γνωρίζοντας θετικότατη ανταπόκριση τόσο από τους επισκέπτες όσο και από τους κατοίκους του νησιού.
https://www.facebook.com/antiparosinternationalphotofestival/?fref=ts 

Saristra, 5-6-7 Aυγούστου, Κεφαλλονιά


To πιο «μέσα στα πράγματα» μουσικό φεστιβάλ του Ιονίου επιστρέφει δυναμικά! Ο Γιάννης Αγγελάκας μας συστήνει την καινούργια του μπάντα και παίζει κομμάτια από το νέο άλμπουμ, η Μonika πραγματοποιεί τη μοναδική της εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους για φέτος και οι Planet of Zeus εξηγούν γιατί το κοινό τους πολλαπλασιάζεται διαρκώς. Κι όλα αυτά στην πανέμορφη Σάμη, με ελεύθερη είσοδο.
https://www.facebook.com/SaristraFestival/?fref=ts

6o Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου, 21-27 Iουλίου, Πάτμος


Επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου που προσελκύει σινεφίλ από όλη την Ελλάδα. Ταινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους, σε συνεργασία με άλλα διεθνή φεστιβάλ. Προσφέρεται και για γνωριμίες…
https://www.facebook.com/InternationalFilmFestivalofPatmos/?fref=ts

Up Festival, 12-17 Ιουλίου, Aμοργός


Ξεχάστε τα Κουφονήσια! Το αγαπημένο μας φεστιβάλ αλλάζει νησί – και ξαναχτυπά με «συνήθεις υπόπτους» αλλά και new entries: Φοίβος Δεληβοριάς, Παύλος Παυλίδης, Villagers of Ioannina City, Τhe Boy και πολλοί άλλοι, θα μας συντροφεύσουν με τις μουσικές τους ακριβώς στα μισά του καλοκαιριού, με ελεύθερη είσοδο!
https://www.facebook.com/stinadeiaparalia/?fref=ts

Ireon Music Festival, 7-9 Αυγούστου, Σάμος


Μέχρι και οι Stranglers έχουν περάσει από το γνωστό και μη εξαιρετέο ροκ φεστιβάλ της Σάμου. Το φετινό line-up βέβαια είναι κάπως πιο ταπεινό – και περιλαμβάνει τους Φίλιππο Πλιάτσικα, Imam Baildi, Πάνο Κατσιμίχα, Κίτρινα Ποδήλατα, Soul fire και Void.
https://www.facebook.com/Ireon.Music.Festival/?fref=ts