5 συνήθειες ομορφιάς που θα σε κάνουν επιτυχημένη!

31 Ιανουαρίου 2017
5 συνήθειες

Το ότι η ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούμε και το μακιγιάζ στο οποίο καταφεύγουμε είναι ένας παράγοντας για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση μας είναι μια αλήθεια. Η άλλη εκδοχή, η επιστημονική, λέει ότι δεν είναι μόνο ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε εμείς τον εαυτό μας, όταν φροντίζουμε την ομορφιά μας, αλλά και ο τρόπος που μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Και μπορεί η τάση να πηγαίνει όλο και περισσότερο πιο κοντά στο natural, ωστόσο μια έρευνα που διεξήγαν το 2016 οι κοινωνιολόγοι Jaclyn Wong και Andrew Penner απέδειξε ότι οι γυναίκες που περιποιούνται, δηλαδή βάφονται, έχουν κατά 20% μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας απ’ αυτές που δεν βάφονται!

Μη βιαστείς, βεβαίως, να περάσεις στο άλλο άκρο, από το τίποτα στην υπερβολή. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες, ακόμα κι αν δεν είσαι φίλη του μακιγιάζ. Ρίξε απλά μια ματιά στις 5 αυτές συνήθειες ομορφιάς που μπορούν να σου εξασφαλίσουν επιτυχία, χωρίς να σταματήσεις να είσαι au naturel:

1-    Άφησε στην άκρη το ματ μακιγιάζ: Αντί για ματ κραγιόν, ή σκιά, επέλεξε ένα λαμπερό lip stick, ή μια πιο catchy σκιά στα μάτια. Φυσικά, μπορείς να φοράς το ματ κραγιόν σου στο γραφείο, αλλά μπορείς να κάνεις διαλείμματα και για μια πιο λαμπερή επιλογή.

2-    Περιόρισε τα ξενύχτια: Αν σου αρέσει να ξυπνάς νωρίς το πρωί, είσαι τυχερή! Σύμφωνα με τον βιολόγο Christoph Randler, όσοι ξυπνάνε νωρίς «τείνουν να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στη δουλειά τους».

3-    Προτίμησε ένα κραγιόν από ένα lip balm: Οι γυναίκες που φοράνε κραγιόν, σύμφωνα με μια έρευνα του Harvard, νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Σε σχέση, μάλιστα, με γυναίκες που προτιμούν τα lip balm, εμφανίζονται στην ίδια έρευνα να κρατούν ανώτερες θέσεις εργασίας! (Kαι να έχουν περισσότερους followers στα social media)

4-    Σήκω αμέσως από το κρεβάτι σου, το πρωί: Αυτό σου επιτρέπει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στη ρουτίνα ομορφιάς σου και στο μακιγιάζ σου, κι αυτό, εν συνεχεία, σύμφωνα με μια έρευνα του 2016, σημαίνει ότι θα τα καταφέρεις καλύτερα στη δουλειά σου. Οι γυναίκες που φορούν μακιγιάζ, έχουν χτενίσει τα μαλλιά τους και βάφουν τα νύχια τους βγάζουν κατά 20% περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις γυναίκες που δεν αφιερώνουν καθόλου χρόνο στην ομορφιά τους.

5-    Άφησε στην άκρη τα nude: Τα nude χείλη και οι απαλές σκιές στα μάτια δεν έχουν την ίδια επιτυχία με τα πιο στιβαρά μακιγιάζ, υποστηρίζει έρευνα 2011. Οι γυναίκες που φορούν πιο έντονο μακιγιάζ εμφανίζονται σ’ αυτή πιο ανταγωνιστικές και δυναμικές από τις συναδέλφους τους που φορούν ελάχιστο μακιγιάζ. Ένα καλοδουλεμένο cat eye ή ένα κόκκινο κραγιόν μπορούν να δουλέψουν καλά προς αυτή την κατεύθυνση.