Καλύτερα μόνη: 5 πράγματα που μπορείς να απολαύσεις και χωρίς παρέα!

18 Αυγούστου 2017
μόνη σου

Το να μένεις μόνη σου είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να μάθεις να κάνεις. Αν είσαι επικοινωνιακή, σ’αρέσει να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους συνέχεια, για να αποφεύγεις τη μοναξιά. Μπορεί να σου φαίνεται άβολο ειδικά όταν είσαι σε δημόσιο χώρο και νιώθεις όλα τα μάτια πάνω σου. Όμως, το να μένεις μόνη σου δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, απλά χρειάζεται να το συνηθίσεις. Με το να κάνεις πράγματα μόνη σου γίνεσαι περισσότερο ανεξάρτητη και μαθαίνεις να ζεις με τον εαυτό σου και να τον αγαπάς. Για να κάνεις εξάσκηση σου βρήκαμε 5  πράγματα που μπορείς να κάνεις χωρίς παρέα:

1- Πήγαινε μόνη σου σινεμά

Οι περισσότεροι δεν έχουν θέμα να βλέπουν ταινίες στο σπίτι, άρα δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να κάνεις το ίδιο στο σινεμά. Το καλύτερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένει κανέναν για να πας να δεις μια καινούρια ταινία που σ’αρέσει.

2-  Φάε μόνη σου σ' ένα εστιατόριο

Βγάλε τον εαυτό σου έξω για φαγητό! Όταν τρως μόνη σου επειδή δεν έχεις κάτι να σου αποσπά την προσοχή, καταφέρνεις να απολαύσεις το φαγητό σου. Το πιο σημαντικό, δεν χρειάζεται να μοιραστείς το αγαπημένο σου φαγητό με κανέναν.

3- Κάνε ό,τι σου αρέσει μόνη σου

Είτε σου αρέσει να πηγαίνεις στα μουσεία, είτε να κάνεις βόλτα στο κέντρο της πόλης, μην περιμένεις κανέναν, κάν' το μόνη σου. Έτσι θα μπορέσεις να το ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο και στο τέλος μπορεί να θες να πηγαίνεις μόνο με τον εαυτό σου.

4- Μείνε μόνη σου με τις σκέψεις σου

Κάτσε στο μπαλκόνι ή στο σαλόνι σου βάλε λίγο κρασί και προσπάθησε να βρεις τη ρίζα των προβλημάτων σου ή να πάρεις τη σοβαρή απόφαση που αναβάλεις εδώ και πολύ καιρό.

5- Ταξίδεψε μόνη σου

Το solo travel είναι μια μοναδική εμπειρία σύμφωνα με όσους το έχουν δοκιμάσει. Σε βοηθά να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να μείνεις μόνη με την σκέψεις σου και να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Μία τέτοια εμπειρία θα σε κάνει να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου και θα σου δώσει μια νέα οπτική.