5 λόγοι για τους οποίους «κολλάμε» με τους ακατάλληλους άντρες

19 Νοεμβρίου 2013

Εμείς οι γυναίκες συχνά νιώθουμε μια ακατανόητη έλξη για άντρες που μου δεν μας ταιριάζουν. Αυτούς που κάποιοι θα χαρακτήριζαν ευγενικά ακατάλληλους και κάποιοι άλλοι απλά … χαμένα κορμιά!

Όμως εσύ επιμένεις να είσαι μαζί του και μόνο όταν (και αν) σου τελειώσει η σχέση σκέφτεσαι «τι έκανα τελικά εγώ μ’ αυτόν;». Θα σου πω, λοιπόν, τι έκανες…

1. Νόμιζες ότι θα τον αλλάξεις: Οι γυναίκες ζούμε μ’ αυτόν τον… μύθο, αλλά στην καλύτερη το μόνο που θα καταφέρεις να του αλλάξεις είναι η... γκαρνταρόμπα. «Αυτό που βλέπεις, αυτό παίρνεις», λέει η ψυχολόγος Dennis P. Sugrue και συγγραφέας του βιβλίου Sex Matters for Women.

2. Νόμιζες ότι δεν θα βρεις κάποιον καλύτερο: Αν θεωρείς ότι όλοι οι άντρες θα ξεχάσουν τα γενέθλιά σου, θα είναι επικριτικοί, θα σε απατήσουν, επειδή έτσι σου συμπεριφερόταν εκείνος, κάνεις μεγάλο λάθος. Το πρόβλημα είναι δικό σου και λέγεται χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ο ψυχοθεραπευτής Pat Pearson θα πει: «Αν δεν πιστέψεις ότι σου αξίζει να έχεις μια καλή σχέση, συμβιβάζεσαι με πολύ λιγότερα από αυτά που πραγματικά θα ήθελες».

3. Φοβάσαι μην μείνεις μόνη: «Ο φόβος του να μείνει κανείς μόνος είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που κάποιος παραμένει σε μια κακή σχέση», εξηγεί η life coach Lauren Mackler και συγγραφέας του Solemate: Master the Art of Aloneness and Transform Your Life και συμπληρώνει ότι «στην πραγματικότητα, αυτό που υποδηλώνει μια τέτοια συμπεριφορά είναι ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί να φροντίσει μόνο του τον εαυτό του».

4. Ένιωθες ότι σε έχει ανάγκη: Η αλήθεια είναι ότι σε όλους μας αρέσει να μας χρειάζονται. Αλλά, συχνά οι γυναίκες είμαστε περισσότερο δοτικές και πρόθυμες να προσφέρουμε απ’ ό,τι θα έπρεπε. Ο ψυχοθεραπευτής Pat Pearson θα πει: «Οι γυναίκες έχουν την τάση να προσφέρουν πολλά σε άντρες που δεν τους ανταποδίδουν. Και αυτό γιατί όλοι μας έχουμε μάθει ότι δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε εγωιστικά και να συνεχίσουμε να δίνουμε ακόμα και όταν δεν παίρνουμε πίσω». Πολύ συχνά, οι γυναίκες αισθάνονται ένοχες ότι, αν χωρίσουν, θα σπρώξουν το σύντροφό τους ακόμα πιο βαθιά στα πάθη του, όπως ο αλκοολισμός, ή θα τον οδηγήσουν στην κατάθλιψη. Και έτσι, όπως θα πει ο σεξοθεραπευτής Michele Sugg, καταλήγουν να τους «υπηρετούν» γιατί τις κάνει να νιώθουν οι ίδιες καλά…

5. Το σεξ ήταν το καλύτερο της ζωής σου: «Το ότι ήταν το καλύτερο σεξ της ζωής σου, δεν σημαίνει ότι ήταν και ο καλύτερος σύντροφος» θα πει η σεξοθεραπεύτρια και ψυχολόγος Stephanie Buehler.