5 λάθη που κάνουμε με το μακιγιάζ των ματιών μας!

10 Μαΐου 2015

Θέλουμε το μακιγιάζ των ματιών μας να είναι άψογο ανά πάσα στιγμή. Αν είναι δυνατόν ακόμη και την ώρα που σηκωνόμαστε από το κρεβάτι. Είτε είναι έντονο είτε είναι φυσικό, θέλουμε να είναι στη θέση του. Όμως, κάνουμε λάθη που έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και δυστυχώς δεν "σβήνουν" με ένα απλό μαντηλάκι ντεμακιγιάζ ή λίγη λοσιόν καθαρισμού. Τι κάνουμε λάθος, λοιπόν;

1. Κάποιος μας έπεισε ότι είναι πολύ σέξι, να σηκωνόμαστε με - έστω και - λίγα απομεινάρια από τη μάσκαρα που φοράγαμε χθες. Και επειδή σ' εμάς φαίνεται σέξι, πλένουμε μεν το πρόσωπο, αλλά αφήνουμε τη  smokey αίσθηση ως καμβά για το φρέσκο μακιγιάζ μας. Λάθος. Η μουτζούρα δεν μένει μόνο εκεί που θέλουμε, αλλά και στις μικρές αυλακώσεις γύρω από τα μάτια, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τις μικρές ρυτίδες έκφρασης στην περιοχή.

2. Οταν κάνουμε καθαρισμό, τρίβουμε έντονα τα βλέφαρα και την γύρω περιοχή, κάνοντας εξαιρετικά ευαίσθητο το δέρμα. Σκουπίζουμε δε, σα να μην υπάρχει αύριο. Ηρεμία, κορίτσια. Η περιοχή γύρω από τα μάτια σκουπίζεται ταμποναριστά και με απαλές κινήσεις και το ίδιο συμβαίνει όταν σκουπίζουμε βλέφαρα και περιοχή φρυδιών.

3. Το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες το κουβαλάμε παντού μαζί μας. Ήρθε η ώρα να το αφήσουμε να ξεκουραστεί. Δεν είναι μόνο ότι "τσαλακώνει" τις βλεφαρίδες. Είναι ότι η επαναλαμβανόμενη χρήση του πιέζει τα άνω βλέφαρα και αφήνει σοβαρά περιθώρια για μολύνσεις. Αφήστε για λίγο το ψαλίδι. Βάλτε στο δάχτυλο σας μια σταγόνα ελαιόλαδο και εφαρμόστε στις βλεφαρίδες, όχι κοντά στη ρίζα, αλλά στο κυρίως μήκος τους. Πολύ σύντομα θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα!

4. Αφήνουμε υπολείμματα μιας εβδομάδας από μολύβι στο εσωτερικό του βλεφάρου. Ναι, πλένουμε καλά τα μάτια μας, αλλά συνήθως - και ειδικά αργά το βράδυ - βαριόμαστε με μία μπατονέτα να καθαρίσουμε καλά το εσωτερικό, κάτω από το μάτι. Τα απομεινάρια δημιουργούν μικρούς κόμπους, σχεδόν... ανεξίτηλους στα μάτια και "χρωματίζουν" την περιοχή. Καλός καθαρισμός με μία μπατονέτα κάθε βράδυ!

5. Παίζουμε με την ξεραμένη μάσκαρα την ώρα της αμηχανίας μας (ή της βαρεμάρας μας). Ναι, μόνο που αυτό το παιχνίδι, μπορεί να μας δώσει όλες μας τις βλεφαρίδες στο χέρι και δεν το θέλουμε αυτό. Επιλέγουμε μάσκαρα με ελαφριά σύνθεση που δεν αφυδατώνει την τρίχα και αποφεύγουμε τα waterproof προϊόντα που μπορεί να εμφανίζουν αυτό το αποτέλεσμα!