4 λόγοι που εξηγούν γιατί ένας άντρας δεν θέλει να παντρευτεί

8 Φεβρουαρίου 2016

Το έχεις ακούσει πολλές φορές: Δεν θέλει να παντρευτεί! Όχι εσένα, αλλά καμία και ποτέ. Ο άντρας που έχεις ερωτευθεί έχει κλείσει, κοντεύει ή έχει ξεπεράσει τα 30 αλλά ακόμα δεν το έχει πάρει απόφαση. Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι ότι φοβάται τη δέσμευση. Δεν θέλει να μείνει με μια γυναίκα για όλη του τη ζωή, δεν θέλει να γνωρίσει το σόι της ούτε να δεσμευτεί ότι θα γίνει μια μέρα πατέρας. Είσαι σίγουρη, όμως, ότι η φοβία είναι ο μοναδικός λόγος που δεν αποφασίζει να πάει ντυμένος γαμπρός στην εκκλησία;

Ανακάλυψε 4 λόγους που εξηγούν γιατί ο σύγχρονος άντρας δεν θέλει να παντρευτεί:

1.Γιατί δεν έχει μάθει να είναι ρεαλιστής: Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες μεγαλώνουμε μέσα σε ένα παραμύθι και δεν θέλουμε να τελειώσει ποτέ. Κάποιοι άνθρωποι καλώς ή κακώς όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα με αποτέλεσμα να μην έχουν και ρεαλιστικές απαιτήσεις από τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Πώς να παντρευτεί, λοιπόν, αν περιμένει ακόμα τις ιδανικές προϋποθέσεις, την τέλεια γυναίκα και την τέλεια σχέση (και τίποτα δεν του είναι αρκετό);

2.Δεν θέλει καμιά δυσκολία στη ζωή του: Οι άντρες δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν καμιά δυσκολία στη ζωή τους ή μάλλον θέλουν να την αποφύγουν. Και μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται και τα έξοδα του γάμου, και οι συμπεθέρες που δεν ταιριάζουν, και εσύ που τα θέλεις όλα τέλεια, και εκείνος που δεν ξέρει τι θέλει.

3.Δεν θέλει να πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση, γιατί δεν έχει πάρει ποτέ ξανά στη ζωή του τόσο σοβαρή απόφαση. Δεν είναι σίγουρος, δεν ξέρει τι να κάνει αν ποτέ το μετανιώσει και γενικά δεν αισθάνεται τόσο υπεύθυνος ή ώριμος όσο αρμόζει στην ηλικία του.

4.Δεν του είπε κανείς ότι ο γάμος είναι κάτι...προσωπικό: Πάντα άκουγε ότι ‘πρέπει να παντρευτεί’ ή ότι ‘δεν πρέπει να παντρευτεί’. Κανείς δεν του είπε ότι ο γάμος είναι κάτι όμορφο που συμβαίνει σε δύο ώριμους ανθρώπους όταν αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια. Έτσι, ο γάμος του φαίνεται κάτι που είναι περισσότερο αναγκαίο παρά μια απόφαση που πρέπει να πάρει ο ίδιος για τον εαυτό του.