4 εμπόδια που δεν σε αφήνουν να ακολουθήσεις ένα υγιεινό τρόπο ζωής

25 Οκτωβρίου 2016

Δεν αρκεί η θέληση για να ακολουθήσεις ένα υγιεινό τρόπο ζωής αλλά πρέπει να εμπνέεσαι καθημερινά. Όσα φρούτα κι αν έχεις στο ψυγείο σου κι όσο κοντά κι αν είναι το γυμναστήριο στο σπίτι σου, αν δεν το πάρεις απόφαση δύσκολα θα σηκωθείς από τον καναπέ.

Ανακάλυψε 4 εμπόδια που συναντάς καθημερινά  και δεν σε αφήνουν να ακολουθήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και δες πως θα τα ξεπεράσεις:

1.Δεν έχεις χρόνο: Δουλεύεις πολλές ώρες, έχεις πολλές υποχρεώσεις στο σπίτι και δύσκολα βρίσκεις ελεύθερο χρόνο για να κάνεις γυμναστική ή για να ετοιμάσεις ένα υγιεινό σνακ. Ο σωστός προγραμματισμός μπορεί να σε βοηθήσει. Πάντα να ετοιμάζεις τα γεύματά σου από το προηγούμενο βράδυ και να κανονίζεις να κάνεις γυμναστική νωρίς το πρωί πριν πας στο γραφείο!

2.Λάθος πληροφορίες: Διαβάζεις πολλά άρθρα για την υγιεινή διατροφή αλλά και τις νέες τάσεις γυμναστικής και έχεις μπερδευτεί. Να τρως περισσότερα λαχανικά ή να τρως λίγο από όλα, να κάνεις μικρά και συχνά γεύματα ή μόνο 3; Να κάνεις βαράκια μετά τα 30 ή να κάνεις Pilates; Επειδή οι λάθος πληροφορίες δεν θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις το σωστό πρόγραμμα για σένα πάντα να συμβουλεύεσαι τους ειδικούς! Ένας διαιτολόγος και ένας γυμναστής μπορούν να σε βάλουν σε πρόγραμμα!

3.Δεν απολαμβάνεις αλλά στερείσαι: Ακολουθείς πιστά τη δίαιτά σου και το πρόγραμμα γυμναστικής αλλά αισθάνεσαι ότι σιγά-σιγά εξαντλείσαι σωματικά και ψυχολογικά. Μήπως στερείσαι και ουσιαστικά δεν ακολουθείς ένα υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής;

4.Θέλεις να είσαι τέλεια: Είναι καλό να έχεις φιλοδοξίες και να θέλεις να έχεις μια καλή σιλουέτα και υγεία, όμως η τελειομανία πολλές φορές είναι εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σου. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να θέτεις μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους ώστε να μπορέσεις να υιοθετήσεις πιο υγιεινές συνήθειες εύκολα και γρήγορα.