10 συναρπαστικά βιβλία για να διαβάσεις αυτή τη χρονιά!

2 Ιανουαρίου 2018
10 συναρπαστικά βιβλία

Μυθιστορήματα για παραιτημένους ήρωες, εσωστρεφείς χαρακτήρες, αποτρόπαια εγκλήματα, αδιέξοδες ερωτικές ιστορίες και σατανικά σχέδια που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον μας αμείωτο έως την τελευταία σελίδα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ

Iρλανδiα, 19ος αιώνας. Τρεις γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να σώσουν τον μικρό Μίχολ από μια προληπτική κοινωνία που δαιμονοποιεί την ασθένειά του και τον κατηγορεί για όσες ατυχίες συνέβησαν στην οικογένειά του. Οι Καλοί, της Hannah Kent, είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τη γεμάτη αφοσίωση αγάπη. (Εκδόσεις Ίκαρος)

Vi (1)

ΤΟ ΠΕΝΤΙΓΚΡΗ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’40, ο Georges Simenon ξεκίνησε μια καταγραφή της παιδικής του ηλικίας στη Λιέγη. Ο συγγραφέας André Gide τον παρότρυνε να μετατρέψει τις σημειώσεις του σε μυθιστόρημα. To Πεντιγκρή, το αυτοβιογραφικό του έργο, είναι ένα έπος για την καθημερινή επιβίωση, αλλά και μια ιστορία για ένα αγόρι που μεγαλώνει στην αρχή μιας νέας εποχής. (Εκδόσεις Άγρα)

ΓΥΡΙΣΜΟΣ

Επιστρέφοντας από τον πολέμο της Κορέας, ο 24χρονος Αφροαμερικανός Φρανκ Μάνεϊ βυθίζεται στην απάθεια. Τραυματισμένος ψυχικά και σωματικά, δεν βρίσκει κανένα νόημα στη ζωή, ώσπου μαθαίνει ότι η Σι, η αδελφή του, κινδυνεύει. «Κάπου βαθιά μέσα της ζει η μυστική εικόνα του εαυτού μου – ένας δυνατός, καλός εαυτός». Η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Toni Morrison γράφει τον Γυρισμό, ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για έναν παραιτημένο ήρωα που βρίσκει τη θέληση να προσπαθήσει ξανά. (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Vi (2)

Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ

Απέναντι από το διαμέρισμα του αρχιφύλακα Φοκς η αστυνομία εντοπίζει μια ανθρώπινη μαριονέτα που αποτελείται από μέλη έξι κατακρεουργημένων ανθρώπων. Μια λίστα με τους επόμενους έξι στόχους, όπου συμπεριλαμβάνεται και ο αστυνόμος, φτάνει στα χέρια του. Η Μαριονέτα είναι ένα σκοτεινό, έξυπνα γραμμένο θρίλερ του πρωτοεμφανιζόμενου στην αστυνομική λογοτεχνία Daniel Cole. (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ

Ο Άγγελος παίρνει στα χέρια του το ημερολόγιο του προσφάτως εκλιπόντος πατέρα του. Διατρέχοντας το περιεχόμενο του τετραδίου, θυμάται με λεπτομέρειες πώς αντέδρασε στο άκουσμα του διαζυγίου των γονιών του όταν ήταν μικρός και συνειδητοποιεί πως άθελα του ακολουθεί και στη δική του ζωή τον βηματισμό του πατέρα του. Το εξαιρετικό Χάσαμε τον Μπαμπά, του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2005, κυκλοφορεί ξανά. (Εκδόσεις Κέδρος)

Διαβάστε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr