Τα 10 παραμυθένια κάστρα που πρέπει να επισκεφτείς κάποια στιγμή στη ζωή σου

16 Μαΐου 2018

Τα κάστρα που κόβουν την ανάσα 

Οι περισσότεροι έχουμε ως όνειρο ζωής να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο. Όμως, δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε να δούμε. Όποιο και αν είναι το γούστο σου, σίγουρα αξίζει να κάνεις μια στάση σε κάποιο από τα 10 παραμυθένια κάστρα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Δες παρακάτω ποια είναι:

1. Neuschwanstein Castle- Γερμανία: Σε ένα λόφο πάνω, σ' ένα χωριό στη νοτιοδυτική Βαυαρία, στη Γερμανία, βρίσκεται ένα παλάτι-κάστρο, το Neuschwanstein. Η κατασκευή του κάστρου στις βαυαρικές Άλπεις διατάχθηκε από το Λουδοβίκο Β' της Βαυαρίας ως φόρος τιμής στον συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ τον οποίο θαύμαζε πολύ. Το κάστρο κατασκευάστηκε προς τα τέλη του 19ου αιώνα μεταξύ 1869-1886. Ωστόσο, ο βασιλιάς πέθανε την ίδια χρονιά που ολοκληρώθηκε το παλάτι των ονείρων του χωρίς δυστυχώς να προλάβει να το χαρεί. Το Κάστρο του Νοϊσβάνσταϊν αποτέλεσε έμπνευση για το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης της Disneyland.

2. Lichtenstein Castle- Γερμανία: Το κάστρο του Λίχτενσταϊν είναι ένα κάστρο του 13ου αιώνα που βρίσκεται Nότια στη Γερμανία. Είναι γνωστό ως το κάστρο των παραμυθιών της Βυρτεμβέργης. Το επιβλητικό αυτό κάστρο δεν απέχει πολύ από το Neuschwanstein Castle και χτίστηκε πάνω σε ένα βραχώδες ύψωμα μεταξύ του1840 και του 1842. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του και η μαγευτική θέα από εκεί ψηλά αξίζουν σίγουρα την επίσκεψη σου.

3. Ljubljana Castle- Σλοβενία: Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι γεμάτη όμορφα μέρη. Τόσο μικρή αλλά ταυτόχρονα και τόσο γραφική, σε κάνει να αναρωτιέσαι που έχουν κρύψει οι κάτοικοι τις άσχημες γωνιές της πόλης τους. Το εκθαμβωτικό της κάστρο, που βρίσκεται στην κορυφή της πόλης, χτίστηκε μεταξύ του 11ου και 12ου αιώνα και ανακαινίστηκε τον 15ο αιώνα, λόγω των καταστροφών που είχε υποστεί από τον σεισμό.

4. Chinon Castle- Γαλλία: Ο Άγγλος βασιλιάς Ερρίκος Β' έχτισε μεγάλο μέρος του κάστρου, τον 12ο αιώνα, με σκοπό να αποτελέσει ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο ελέγχου. Το κάστρο που κυριαρχεί στην πόλη Chinon, εκτείνεται κατά μήκος ενός υπερυψωμένου οροπεδίου, στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία. Σε αντίθεση με πολλά από τα κάστρα στην κοιλάδα, το συγκεκριμένο κάστρο δεν ξαναχτίστηκε στην αναγέννηση, διατηρώντας έτσι πολλά από τα μεσαιωνικά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων αμυντικών τειχών. Η είσοδος του κάστρου γίνεται από το Φρούριο του Αγίου Γεωργίου, το ανατολικότερο από τα τρία μέρη. Αυτό το φρούριο χτίστηκε από τον Henry II. Σήμερα, παρέχει πρόσβαση στο κύριο κάστρο. Τέλος, σ' αυτό το κτήριο υπάρχει το Μουσείο της Ιωάννας της Λωραίνης.

5. Saumor Castle - Γαλλία: Μια εικόνα που θυμίζει παραμύθι. Το κάστρο βρίσκεται σε μια υπερυψωμένη βραχώδη περιοχή πάνω από τον ποταμό Λίγηρα και είναι ακόμη πιο όμορφο όταν φωτίζεται το βράδυ. Σε αντίθεση με πολλά κάστρα του Λίγηρα, το κάστρο Saumur δεν διαθέτει επιπλωμένα δωμάτια σε στυλ εποχής, αλλά είναι ένα μουσείο με πολλά διαφορετικά αντικείμενα που εμφανίζονται σε όλα του τα δωμάτια. Η θέα τόσο του ποταμού που διασχίζει την πόλη όσο και της ίδιας της πόλης είναι τόσο εντυπωσιακή που κόβει την ανάσα.

6. Chenonceau Castle- Γαλλία: Πρόκειται για ένα τεράστιο παλάτι που έχει κατασκευαστεί πάνω στα νερά του ποταμου Cher. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη ιδιαιτερότητα του. Το κάστρο χτίστηκε, διατηρήθηκε, προστατεύτηκε και πολέμησε διοικούμενο σχεδόν αποκλειστικά από γυναίκες για μία περίοδο περίπου τεσσάρων αιώνων. Για τον λόγο αυτό είναι γνωστό και ως ‘’το παλάτι των κυριών’’. Το κάστρο χτίστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα από τον Thomas Bohier, οικονόμο του βασιλιά Κάρολου VIII της Γαλλίας, ο οποίος αγόρασε τον χώρο και κατεδάφισε το παλιό κάστρο και ένα οχυρωμένο μύλο που βρισκόταν εκεί, για να φτιαχτεί το κάστρο.

7. Kronborg Castle- Δανία: Το Κρόνμποργκ βρίσκεται κοντά στην πόλη Χέλσινγκορ στα σύνορα της Δανίας με τη Σουηδία. Από τις 30 Νοεμβρίου του 2000, έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το κάστρο έχει μεγάλη συμβολική σημασία για τους Δανούς διότι είχε ρόλο-κλειδί στη ιστορία της βόρειας Ευρώπης από το 16ο έως το 18ο αιώνα. Έχει παραμείνει άθικτο έως σήμερα κι έχει μείνει γνωστό γιατί ο Σαίξπηρ επέλεξε να γίνουν εκεί, στο κάστρο της Ελσινόρης, τα γεγονότα της τραγωδίας του, «Άμλετ». Το κάστρο χτίστηκε το 1420 από τον Δανό βασιλιά Ερρίκο της Πομεράνιας.

8. The Alcazar of Segovia- Ισπανία: Αποτελεί το στολίδι της παλιάς πόλης της Σεγόβια. Είναι χτισμένο πάνω σε έναν απότομο βράχο, πάνω από τη συμβολή δύο ποταμών. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κάστρα-παλάτια στην Ισπανία εξαιτίας του σχήματός του, το οποίο μοιάζει με την πλώρη ενός πλοίου. Το κάστρο αρχικά κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα ως οχυρό, αλλά έκτοτε μετατράπηκε σε βασιλικό ανάκτορο, φυλακή, κολλέγιο βασιλικού πυροβολικού και στρατιωτική ακαδημία. Σήμερα χρησιμοποιείται ως μουσείο και κτήριο φύλαξης στρατιωτικών αρχείων.

9. Stirling Castle- Σκοτία: Αυτό το κάστρο είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα κάστρα στη Σκοτία. Περιβάλλεται στις τρεις πλευρές από απότομους βράχους, γεγονός που του δίνουν ισχυρή αμυντική θέση. Η στρατηγική του θέση το έχει κάνει σημαντικό οχυρό από την αρχαιότητα. Τα περισσότερα από τα κύρια κτήρια του κάστρου χρονολογούνται από τον 15ο εως 16ο αιώνα. Μερικές υποδομές του 14ου αιώνα παραμένουν, ενώ οι εξωτερικές οχυρώσεις προς την πόλη χρονολογούνται από τις αρχές του 18ου αιώνα. Πριν από την ένωση με την Αγγλία, το κάστρο ήταν επίσης ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα βασιλικά κτήρια της Σκοτίας και ως παλάτι, και ως φρούριο. Αρκετοί Σκοτσέζοι βασιλείς και βασίλισσες έχουν στεφθεί εκεί μεταξύ αυτών και η Μαρία Στιούαρτ το 1542. Το κάστρο πολιορκήθηκε τουλάχιστον οκτώ φορές αλλά κατάφερε να διατηρηθεί στον χρόνο.

10. Warwick Castle- Ηνωμένο Βασίλειο: Το κάστρο μπορεί τώρα να ανήκει στη Merlin Entertainments και να είναι ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα, όμως κάποτε αποτελούσε ένα επιβλητικό οχυρό που δημιουργήθηκε από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή, το 1068. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό μνημείο δίπλα στον ποταμό Avon. To αρχικό ξύλινο κάστρο ξαναχτίστηκε από πέτρες τον 12ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς πολέμου, η πρόσοψη του κάστρου αναμορφώθηκε, αφού δημιουργήθηκε ένα από από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας