10 οικονομικοί τρόποι για να διακοσμήσεις το σπίτι σου

23 Ιανουαρίου 2017
10 οικονομικές ιδέες διακόσμησης

Θες να αλλάξεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου, αλλά δεν έχεις να διαθέσεις πολλά λεφτά; Κι όμως μπορείς να κάνεις αλλαγές χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσεις μια περιουσία. Μικρά διακοσμητικά, χρώματα, μαξιλάρια, κουρτίνες, μια απλή αλλαγή στη θέση των επίπλων, όλα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον χώρο σου και να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.

Πάμε να δούμε 10 οικονομικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου για να αλλάξει η διακόσμηση:

1- Μαξιλάρια: Τοποθέτησε μερικά καινούργια μαξιλάρια, με χρώμα, με prints, με ρίγες ή φλοράλ, πάνω στον καναπέ σου και θα δώσεις μια άλλη εικόνα στο σαλόνι σου.

2-Άλλαξε κουρτίνες: Θα αλλάξει η εμφάνιση του χώρου κάνοντας αυτή τη μικρή παρέμβαση.

3- Πρόσθεσε έναν καθρέφτη: Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τον χώρο του δωματίου, αντανακλούν το φως που μπαίνει στο δωμάτιο, ή το φως από τις λάμπες, και είναι μια μοντέρνα διακοσμητική πινελιά.

4- Βάλε πινελιές από χρώμα: Αν θες να αλλάξει η διακόσμηση, αλλά και η διάθεσή σου, βάλε πινελιές από χρώμα στα δωμάτια σου (μαξιλάρια, καδράκια, φωτιστικά, χαλιά, κ.ά).

5- Άλλαξε τη θέση των επίπλων: Αλλάζοντας τη διάταξη στα έπιπλα του χώρου, βάζοντας ας πούμε τον καναπέ σου στο κέντρο του σαλονιού και τις πολυθρόνες αντικριστά (κι όχι πλέον τα έπιπλα κολλητά στους τοίχους), δίνεις μια άλλη εντύπωση για τον χώρο.

6- Διακοσμητικά στο τραπέζι: Όμορφα και έξυπνα διακοσμητικά, από βαζάκια μέχρι δίσκους σερβιρίσματος και γλαστράκια ή κεριά, θα δώσουν άλλη χάρη στον χώρο.

table

 

7- Κρέμασε κάρτες και φωτογραφίες στους τοίχους: Ήρθε η ώρα να κρεμάσεις τις αναμνήσεις σου στους τοίχους του γραφείου ή του δωματίου σου.

8- Χρησιμοποίησε τα βιβλία σου στη διακόσμηση: Οι στοίβες από βιβλία μπορούν εύκολα να γίνουν κομοδίνο ή τραπεζάκι για τον καφέ σου.

8-books

9-Αξιοποίησε τα παλιά γυάλινα βάζα, ποτήρια και μπουκάλια: Μην πετάς τα ποτήρια του σερβίτσιου που έμεινε μισό, επειδή τα περισσότερα έσπασαν, ούτε τα γυάλινα βάζα που έχασες τα καπάκια τους. Θα γίνουν υπέροχα διακοσμητικά για το σαλόνι, την τραπεζαρία ή την κουζίνα σου.

10- Τακτοποίησε το μπάνιο σου: Ένα όμορφα τακτοποιημένο μπάνιο, με τις πετσέτες και τα καλλυντικά σου τοποθετημένα με εμφανή τρόπο, δίνουν την αίσθηση της καθαριότητας και δημιουργούν ένα καλαίσθητο μπάνιο.