Παραδοσιακή μαγειρίτσα από την μαμά Γιώτα με όλα τα μυστικά βήμα-βήμα για το τραπέζι μετά την ανάσταση
Τι θα χρειαστείς
1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
½ κούπα ρύζι γλασέ
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Ξύδι
Άνηθος (όσο θέλουμε εμείς)
3 μαρουλάκια τρυφερά
3-4 κρεμμυδάκια χλωρά
2 αυγά για το αυγολέμονο
2 λεμόνια
Πως θα το φτιάξεις
Πλένουμε καλά τα συκωτάκια κα τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε μια λεκάνη μικρή ρίχνουμε ξίδι μπόλικο και προσθέτουμε τα συκωτάκια. Τα αφήνουμε για 1 ώρα έτσι ώστε να καθαρίσουν και να φύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές. Αφού περάσει η 1 ώρα τα βγάζουμε από την λεκάνη και τα ξεπλένουμε. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ένα ποτήρι του κρασιού λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τα χλωρά κρεμμυδάκια και τα μαρούλια. Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν τα λαχανικά. Αφού βράσουν προσθέτουμε λίγο βρασμένο νερό ακόμα περίπου ένα ποτήρι μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω. Αφού πάρει μια πρώτη βράση προσθέτουμε το ρύζι.
Μόλις βράσει και το ρύζι αρχίζουμε την διαδικασία για το αυγολέμονο. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα 2 αυγά και τα δύο λεμόνια. Τα χτυπάμε και προσθέτουμε 2 κουτάλες από το ζουμί της μαγειρίτσας. Τα χτυπάμε όλα μαζί για να ομογενοποιηθούν και να πάρουν την θερμοκρασία του φαγητού. Τέλος προσθέτουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα ανακινούμε λίγο να πάει το αυγολέμονο παντού και το φαγητό μας είναι έτοιμο.