Χοιρινά φιλετάκια με σως από μέλι και σκόρδο!

5 Φεβρουαρίου 2014

Αυτή την συνταγή πραγματικά θα την λατρέψεις και εσύ αλλά και ο σύντροφος σου. Γιατί όπως και να το κάνουμε ο έρωτας περνάει από το στομάχι.

Τι θα χρειαστείς

6 μπριζόλες χοιρινές φιλέτο

Για την κρούστα

1 φλιτζάνι αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι

1 ½ κουταλιά της σούπας τζίντζερ

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Χτύπησε μόνα τους δύο αυγά και 4 κουταλιές της σούπας νερό

Για την σάλτσα

1 φλιτζάνι μέλι

¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Πως θα το φτιάξεις

Πασπάλισε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Στην συνέχεια θα πρέπει να κοσκινίσεις όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξε τα φιλετάκια σε αυτό το μείγμα από αλεύρι και μπαχαρικά. Στη συνέχεια βάλε τις μπριζόλες μία μία μέσα στο μείγμα με τα αυγά και το νερό που θα έχεις ανακατέψει σε ένα βαθύ μπολ. Πέρνα κάθε μπριζόλα μία φορά από το μείγμα με τα αυγά και μετά άλλη μια φορά στο μείγμα με το αλεύρι. Προσπάθησε να πιέζεις τις μπριζόλες έτσι ώστε να πάρουν καλά όλο το μείγμα και να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Ζέστανε στο τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσπάθησε να τηγανίσεις τις μπριζόλες σε χαμηλή θερμότητα. Με αυτό τον τρόπο θα σου ψηθούν μέσα και δεν θα σου καούν από έξω. Προσπάθησε να αφήνεις την κάθε πλευρά να τηγανίζετε 4-5 λεπτά.

Για την σάλτσα

Σιγόβρασε όλα τα υλικά μαζί για 5-10 λεπτά. Στην συνέχεια αφαίρεσε από την φωτιά και άφησε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Παρακολούθησε την σάλτσα προσεκτικά καθώς γίνεται γιατί μπορεί να βγάλει αφρούς και να σου λερώσει την κουζίνα πολύ εύκολα.

Σέρβιρε όλες τις μπριζόλες μαζί σε ένα πιάτο και ρίξε από πάνω την μυρωδάτη σάλτσα. Καλή όρεξη!

Επιμέλεια: Ελένη Παυλέλη.