Χάρης Βαρθακούρης: Tι λέει για το Just the two of us- Γιατί δέχτηκε να συμμετάσχει

28 Απριλίου 2014

Μεταξύ της οικογένειας του, των προβών για το «Just the 2 of Us» και της περιοδείας του με τον Στέλιο Διονυσίου και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση μοιράζει τον χρόνο του ο Χάρης Βαρθακούρης. Σ’ ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του ο γνωστός τραγουδιστής μιλά για τη συμμετοχή του στο δημοφιλές show,  την οικογένειά του αλλά και τη σύγκριση με τον πατέρα του, Γιάννη Πάριο.

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου απ’ τα πρώτα live του “Just the 2 of Us”;

Πολύ τρέξιμο, πολύ άγχος, χαμένος ύπνος από νεύρα, αλλά και γέλιο στα καμαρίνια, νέες γνωριμίες με αξιόλογα άτομα και η πρώτη μου επαφή με ένα ζωντανό τηλεοπτικό σόου ώστε πλέον να ξέρω τι θα απαντήσω στο μέλλον σε αντίστοιχη πρόταση.

Έχεις μετανιώσει που αποδέχτηκες την πρόταση του MEGA για το εν λόγω show;

Η αλήθεια είναι πως έχουν υπάρξει στιγμές που έχω αναθεματήσει για την απόφασή μου, αλλά ειναι σαφώς περισσότερες οι στιγμές που τελικά θεωρώ ότι έπραξα σωστά με το να δεχτώ να συμμετάσχω.

Ποιοι ήταν τελικά οι λόγοι που σ’ έκαναν να πεις το «ναι»;

Η συμμετοχή του φίλου μου Στέλιο Διονυσίου, άρα ήξερα οτι θα έχω παρέα, η περιέργεια, η διαβεβαίωση από την πλευρά της παραγωγής ότι θα περάσω καλά και η ευκαιρία να δω πώς λειτουργεί εκ των έσω μια τέτοια προσπάθεια.

Ισχύει ότι όλοι σας λαμβάνετε ένα συμβολικό ποσό;

Ελπίζω να ισχύει.

Με την Τέτα πως είναι η συνεργασία σας; Τελικά είναι εύκολο ή δύσκολο το έργο σου;

Η Τέτα είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, ξέγνοιαστος, με θετική διάθεση πάντα, δουλευταρού όσο καμία. Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως, δεν είμαι καθηγητης φωνητικής, δεν εχω την υπομονη για κάτι τέτοιο, ούτε η Τέτα εδιαφέρεται να ασχοληθεί επαγγελματικα με το τραγούδι και απλώς έχουμε στόχο, όσο είμαστε στο παιχνίδι να είμαστε, τουλάχιστον, αξιοπρεπείς.

Υπήρξε όντως κάποια παρεξήγηση με τη Ρούλα Κορομηλά την ημέρα της πρεμιέρα; Ρωτάω, γιατί έγραψες στο facebook: «Και τώρα που ήρθα στο σπιτάκι μου, θα πω το εξής: Αν την επόμενη φορά ενώ μιλάω, κάποιος κριτής γελάει δυνατά και δεν με σέβεται, την κάνω!».

Έχω απαντήσει 100 φορές τις τελευταιες 2 εβδομάδες τι είναι αυτό που με πείραξε. Επίσης, να θυμησω, πως δε γίνεται να διατυπώσεις λεπτομερώς αυτό που θέλεις να πεις όταν έχεις ένα όριο 140 χαρακτήρων όπως αυτο που επιβάλλει το Twitter.

Πότε είσαι πραγματικά ευτυχισμένος;

Όταν επιστρέφω σπίτι μου μετά από μια κουραστική μέρα ή μετά από ταξίδι. Το να ανοίγω την πόρτα του σπιτιού μου και να με περιμένουν με ανυπομονησία οι τρεις γυναίκες μου, άντε και τα δυο σκυλιά μας, με γεμίζει όσο τίποτα. Οι αγκαλιές τους και τα φιλιά τους είναι βάλσαμο.

Το επάγγελμα που κάνεις είναι πολύ απαιτητικό, βρίσκεις χρόνο για να είσαι μαζί με την οικογένεια σας;

Δεν είναι τόσο απαιτητικό όσο νομίζετε, οπότε ναι, βρίσκω πολύ χρόνο για να είμαστε όλοι μαζί.

Ο πατέρας σου, ο Γιάννης Πάριος, σε συμβουλεύει;

Ο πατέρας μου είναι δίπλα μου όποτε τον χρειαστώ, για οποιονδήποτε λόγο.

Σ’ ανησυχεί η σύγκριση μαζί του; Επειδή όσα χρόνια κι αν περάσουν θα υπάρχει πάντα το «είναι ο γιος του Πάριου».

Θα μπορούσα να είμαι ο γιος ενός δολοφόνου ή ενός βαρυποινίτη, οπότε το να είμαι ο γιος ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που έχει αναδείξει αυτή η χώρα μόνο περήφανο με κάνει. Αν έκανα οποιαδήποτε άλλη δουλειά, δεν θα μου κότσαραν το «ο γιος του Πάριου» συνεχώς. Αλλά έτυχε η κλίση μου να είναι κι εμένα στη μουσική, οπότε πρέπει να το υφίσταμαι ως προέκταση του «Χάρης Βαρθακούρης».

Πηγή: Περιοδικό LIKE

LIKE48