Τρως τα νύχια σου; Με αυτά τα tips δε θα τα ξαναφάς ποτέ!

31 Οκτωβρίου 2016

Το ξέρουμε, το έχουμε κάνει, το έχουμε ζήσει! Όταν είμαστε αγχωμένες, στεναχωρημένες ή "στα κάγκελα" δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα νύχια μας μακριά από τα δόντια μας!

Σου έχουμε όμως τα πιο σωστά tips για να μετατρέψεις τα νύχια σου από αυτά ενός 12χρονου, στα καλοφροντισμένα χέρια μίας πραγματικής κυρίας! Go, girl go!

nail3

Κάνε ένα μανικιούρ όποτε μπορείς!

 Το μανικιούρ γενικά είναι καλό για να αποφύγεις να τρως τα νύχια σου, πόσο μάλλον όταν έχεις βάλει επάνω διαμαντάκια, έχεις ζωγραφίσει επάνω τους ένα έργο τέχνης και έχεις εμπιστευτεί μία επαγγελματία που την έχεις χρυσοπληρώσει με τα χρήματα σου, που δεν τα βγάζεις και εύκολα. Όταν λοιπόν κάνεις ένα τέτοιο μανικιούρ το σκέφτεσαι διπλά να δαγκώσεις τα νύχια σου και μόνον από ενοχές!

nail4

Κράτα τα νύχια σου κοντά!
Όσο πιο μακριά είναι τα νύχια σου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα είναι είναι τα ... φας! Όσο πιο κοντά είναι, χωρίς να είναι αντιαισθητικά, τόσο μειώνεις το ρίσκο.

nails1

Εφάρμοσε στα νύχια σου το... πικρό βερνίκι νυχιών!

Είναι πικρό σα δηλητήριο όμως λειτουργεί και σε αποτρέπει να δαγκώσεις τα νύχια σου κάνοντας τη κακή σου αυτή συνήθεια μία δυσάρεστη πικρή εμπειρία.  Όμως πρέπει να κάνεις πολλές εφαρμογές για να πετύχει.

Αναγνώρισε τις στιγμές της κακιάς συνήθειας!
... και απόφυγε τες ή βρες άλλους τρόπους να εκτονωθείς. Παρατήρησε πότε σου έρχεται να δαγκώσεις τα νύχια σου. Όταν είσαι αγχωμένη; Όταν βαριέσαι; Μόλις το συνειδητοποιήσεις θα μπορέσεις και να αντιμετωπίσεις την κατάσταση βρίσκοντας κάτι άλλο να κάνεις!

Κάνε την αλλαγή βήμα- βήμα!
Όταν πρόκειται να κόψεις κάποια κακιά συνήθεια, πολλές φορές το να την κόψεις μια και έξω, δεν έχει αποτέλεσμα. Αν στο παρελθόν δεν είχες τύχη, κάντο σιγά σιγά σταματώντας να τρώς το νύχι ... από ένα δάχτυλο κάθε φορά. Μπορεί να φαίνεται παράξενη η διαδικασία αυτή όμως βλέποντας ένα ένα τα νύχια σου να αποκτούν μια υγιή εικόνα, θα σου δώσει κίνητρο και για τα υπόλοιπα.

nails-2

Βάλε και τους φίλους σου στο... παιχνίδι!

Πες στους φίλους σου ότι σκοπεύεις να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου και ότι κάθε φορά που σε βλέπουν να βάζεις τα νύχια σου στο στόμα, θέλεις να σου κάνουν παρατήρηση. Είναι το λέγόμενο "μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις, βελτιώνομαι".

Να είσαι υπομονετική!

Δεν θα κάνεις χέρια μοντέλου από τη μία στιγμή στην άλλη! Και αν ξανακυλήσεις και δαγκώσεις ένα νύχι σου, να συνεχίσεις να προσπαθείς. Σιγά σιγά θα είσαι υπερήφανη και για την προσπάθεια και για τηνεικόνα των χεριών σου.