Τρως συνέχεια σοκολάτες; 6 λόγοι για να μην νιώθεις τύψεις!

25 Οκτωβρίου 2016

Η σοκολάτα είναι μία από τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής. Χωρίς υπερβολή! Κάθε φορά που τρως σοκολάτα- που δεν είναι και σπάνια- χαίρεσαι, γεμίζεις με ενέργεια και χαμογελάς. Γιατί, λοιπόν, να νιώθεις τύψεις μετά;

Παχαίνει, μπορεί, σε μεγάλες ποσότητες, αλλά τι γίνεται όταν την τρως με μέτρο (έστω το δικό σου μέτρο); Ανακάλυψε 6 λόγους για να μην ξανανιώσεις τύψεις αφού φας το αγαπημένο σου γλυκό:

 

 

1.Το αξίζεις: Είχες μια καλή μέρα στο γραφείο, πέρασες ένα μάθημα, πήρες προαγωγή. Γιατί να μην φας ένα κουτί με σοκολατάκια; Το αξίζεις. Αρκεί να μην το κάνεις συνήθεια. Το φαί είναι απόλαυση όχι επιβράβευση!

2.Θα φας ό,τι θέλεις, γιατί τo σώμα σου είναι δικό σου. Μην ακούς τις συμβουλές δεξιά κι αριστερά. Μην στερείσαι τίποτα αρκεί να ξέρεις πώς να βάζεις όρια!

3.Η σοκολάτα κάνει καλό. Έστω η μαύρη σοκολάτα, γιατί δεν έχει τόση πολλή ζάχαρη και το κακάο κάνει καλό στον οργανισμό σου! Βοηθά στην συγκέντρωση, στη δυσκοιλιότητα αλλά και στην καλή λειτουργία της καρδιάς σου.

4.Ανεβάζει τη λίμπιντο και μάλιστα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

5.Σε κάνει χαρούμενη γιατί απελευθερώνει ενδορφίνες. Θα διώξει τα νεύρα και το άγχος.

6.Μειώνει το στρες. Οι φίλοι σου και ο καλός σου θα σε ευχαριστήσουν. Μετά από μια δύσκολη μέρα ένα κομματάκι σοκολάτας θα σε επαναφέρει και πάλι στην καλή σου διάθεση!