Τριήμερο στην Αθήνα: Μήπως τελικά δεν θα είναι και τόσο βαρετά;

17 Ιουνίου 2016

Υπάρχει γενικώς η αντίληψη ότι όποιος μένει στην Αθήνα τις γιορτές και τις αργίες, είναι λιγάκι κορόιδο. Παρ' ότι έχει μια δόση αλήθειας, οι έμπειροι γνωρίζουν πως η πρωτεύουσα γίνεται άκρως γοητευτική όταν αδειάζει - και βέβαια οι επιλογές που προσφέρει παραμένουν εξόχως ενδιαφέρουσες.

Αν λοιπόν οι συγκυρίες σε άφησαν στην πόλη για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στις παρακάτω προτάσεις ίσως αισθανθείς πως υπάρχει κάτι για σένα:

Θάλασσα

Το ότι έμεινες στην τσιμεντένια μεγαλούπολη δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνεις τις βουτιές σου. Λίγο πιο πέρα βρίσκονται τόσες και τόσες όμορφες παραλίες για να σε δροσίσουν και να σε κάνουν να πεις "αχ, αυτό χρειαζόμουν'. Ένα απλό παράδειγμα: Στα 64 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, πολύ κοντά στο Σούνιο, σε περιμένουν τα Λεγραινά, ένας παραθαλάσσιος οικισμός χτισμένος στις ακτές του Σαρωνικού με υπέροχη παραλία. Φόρεσε αντιηλιακό όμως, γιατί προβλέπεται καύσωνας!

Βόλτα στην Πλάκα

Νιώσε και λίγο τουρίστας στην πόλη σου... Καλό θα σου κάνει! Η Πλάκα είναι η ιδανική περιοχή για κάτι μέρες σαν κι αυτές. Ανεβαίνοντας τα σκαλάκια της Μνησικλέους βρίσκεσαι στο Γιασεμί, το γνωστό και μη εξαιρετέο καφέ που μέχρι και ο Παπακαλιάτης προτίμησε για την ταινία του. Ακριβώς από πάνω βρίσκεται το καφενείιο Αναφιώτικα, ενώ λίγο πιο πέρα η κλασική αγαπημένη Κλεψύδρα. Στην οδό Λυσίου, μπορείς να δοκιμάσεις υπέροχα γλυκά στη Μελίνα, ενώ αν αναζητάς μια χαμηλή και ήρεμη ταράτσα, την καλύτερη λύση στη δίνει το Cafe Plaka, στην ανηφορίτσα της Τριπόδων.

Θερινό σινεμά

Από το Θησείον μέχρι τον Ζέφυρο και από την Αίγλη Ζαππείου μέχρι το Cine Paris, τα θερινά σινεμά παραμένουν ανοιχτά τις μέρες του τριημέρου. Δεν θέλουμε να κάνουμε διακρίσεις και να σου προτείνουμε πιο θα επισκεφτείς, απλά να σου πούμε ότι μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στις αίθουσες η νέα ταινία του Stephen Frears "Florence: Φάλτσο σοπράνο", με πρωταγωνιστές τους Meryl Streep και Hugh Grant. Αυτή ναι, στην προτείνουμε!

Ταράτσες

Για πρωί και μεσημέρι, δεν σου συνιστούμε καμιά ταράτσα, γιατί η ζέστη αυτές τις μέρες είναι απαγορευτική. Από το απογευματάκι και μετά όμως, με τη δύση του ηλίου, οι επιλογές είναι πολλές και η θέα προσφέρουν υπέροχη. Αλλά για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια, δες μερικές από τις καλύτερες ταράτσες του κέντρου της πόλης εδώ.

Colour Day Festival

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, έρχεται στις 18/6 για να μας γεμίσει με ατέλειωτο κέφι και έντονα χρώματα. Στο Ο.Α.Κ.Α., με πολλά live σχήματα και DJ sets. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα!

Συναυλίες

Παράπονο δεν έχουμε. Πολλά τα live. Ανάμεσα σε αυτά, την Κυριακή 19/06, ο Γιώργης Χριστοδούλου κάνει αφιέρωμα στον Αττίκ στο Πειραιώς 260, ενώ τη Δευτέρα 20/06, στο ίδιο μέρος, η Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico και η Λάμια Μπεντίουι, καλλιτέχνες με κοινές μουσικές αναζητήσεις, παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά αφιερωμένη στις μουσικές των ξενιτεμένων.