Το Playroom κάνει δημιουργικά Χριστούγεννα στο Six D.O.G.S.!

10 Δεκεμβρίου 2015

Αν νομίζεις πως το παιδί σου θα βιώσει τη δημιουργικότητα των Χριστουγέννων περνώντας την κλωστή από μια χρυσή μπαλίτσα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που σκέφτεσαι... Η ανάγκη για έκφραση δεν είναι παίξε-γέλασε στις μικρές ηλικίες - πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου!

Γι' αυτό λοιπόν το Playroom παρουσιάζει μια σειρά 6 πρωτότυπων εργαστηρίων για παιδιά που θέλουν να δώσουν τις δικές τους μαγικές πινελιές δημιουργικότητας και έκφρασης μέσα στα Χριστούγεννα! Εργαστήρια που θα ξεδιπλωθούν στο Project Space του Six d.o.g.s και απευθύνονται σε καλλιτέχνες ηλικίας 4-12 ετών.

Οι δραστηριότητες είναι "μυστικές" για την ώρα, όμως ένα σκανταλιάρικο ξωτικό έχει αρχίσει ήδη να διαρρέει πληροφορίες στην πόλη: Video stop motion, γλυπτική, μουσική, κολλάζ και ζωγραφική θα πρωταγωνιστούν στα εργαστήρια και θα περιμένουν τους μικρούς φίλους να εκφραστούν και να μεγαλουργήσουν. O χώρος, ως άλλη επιφάνεια εικαστικής δημιουργίας, θα διαμορφώνεται ειδικά για το κάθε εργαστήριο και τα καλλιτεχνικά παιχνίδια είναι -όπως πάντα- εμπνευσμένα από την ιστορία της τέχνης και τη σύγχρονη τέχνη.

Λευκά γλυπτά που χρειάζονται χρώμα για να ολοκληρωθούν, πίνακες που έχουν μόνο το περίγραμμα του πορτρέτου, κολλάζ, προτζέκτορες με συνοδεία μουσικής, ομαδικά έργα που οδηγούν σε σουρεαλιστικά αποτελέσματα και πολλές ακόμα δραστηριότητες που θα αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία, περιμένουν τους μικρούς καλλιτέχνες.

Δεν είναι η μόνη δράση του Playroom τον τελευταίο καιρό: Αφού ένωσε δυνάμεις με την Athens Biennale (με εγκατάσταση στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, όπου πραγματοποιήθηκαν πρωτότυπα workshops και παρουσιάσεις) και αφού μπήκε στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού, όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην αίθουσα συναυλιών και έφτιαξαν μακέτες εμπνεόμενα από τη μουσική, τώρα υπακούει στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τρόπο ...εναλλακτικό!

Ας επιτρέψουμε λοιπόν στα παιδιά να βιώσουν αυτά τα Χριστούγεννα διαφορετικά!

Hμερομηνίες και ώρες εργαστηρίων: 21, 22, 23 και 26, 27, 28 Δεκεμβρίου 2015

Ώρες: 17:00-18:20

Διάρκεια εργαστηρίου: 80 λεπτά.

Κόστος εισιτηρίου: 12 ευρώ το παιδί

Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη. Δηλώσεις συμμετοχής :

mail: playroomplayroom@gmail.com , subject: six dogs

Τηλέφωνα κρατήσεων : 6945975965 και 6977667344