Το μπουγατσάν ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα! Επιτέλους!

30 Οκτωβρίου 2016

Θυμάσαι την τρέλα που μας είχε πιάσει πριν 3 χρόνια όταν ανεβαίναμε στη Θεσσαλονίκη με το μπουγατσάν;  Εκείνο το υβριδικό γλυκό,  ένα κρουασάν με γέμιση από κρέμα μπουγάτσας, πασπαλισμένο με άχνη και κανέλα, που έκανε διάσημο το εστιατόριο  Estrella στη Θεσσαλονίκη και τον Δημήτρη Κοπαράνη που το εμπνεύστηκε... Αυτό λοιπόν το ελληνικό μπουγατσάν έγινε viral και έγραψαν , τα μεγαλύτερα έντυπα του κόσμου, ανάμεσα στα οποία και οι New York Times. Όσοι,δε, το έχουν φάει έχουν πάθει "εθισμό" και όσοι δεν το έχουν δοκιμάσει περιμένουν καρτερικά να έρθει η στιγμή που θα υποκύψουν στον πειρασμό του.

estrella-worldstreetfood-2

Δανειζόμαστε τα λόγια του δημιουργού του Δημήτρη Κοπαράνη από το blog του: «Το μπουγατσάν είναι ένα κρουασάν γεμισμένο με κρέμα μπουγάτσα και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Το σερβίρουμε κάθε πρωί στο breakfast που φτιάχνουμε στο Estrella. Πρόκειται για ένα υβριδικό γλυκό. Τα υβριδικά γλυκά είναι ό,τι πιο hot right now στον κόσμο του φαγητού. Το πιο γνωστό hybrid desserts είναι το cronut – ένα ντόνατ από ζύμη κρουασάν που γίνεται χαμός στη ΝΥ. Μου αρέσει το χιουμοριστικό κομμάτι της υπόθεσης. Το μπουγατσάν, μισό Σαλονίκη- μισό Παρίσι είναι εθιστικά νόστιμο και είναι το δικό μου σχόλιο στη μεγαλομανία μας».

estrella-worldstreetfood-5

 

Αυτό λοιπόν το μοναδικό γλυκό, που μέχρι τώρα το έβρισκες στη Θεσσαλονίκη, μπορείς να το βρεις και στην Αθήνα αφού το εστιατόριο που το σερβίρει, το Estrella Athens  θα ανοίξει τις πύλες του στην οδό Ρόμβης 24Α σε έναν comfort & casual χώρο.

estrella-worldstreetfood-8

Εκεί θα βρεις και τα πιο εθιστικά brunch και πρωινά για τις Κυριακές σου!

estrella-worldstreetfood-1