Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και σκόρδο!

4 Ιουλίου 2014

Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και σκόρδο. Ένα απολαυστικό μεσημεριανό για όλη την οικογένεια.

Τι θα χρειαστείς

2 κεφάλια σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

¼ του φλιτζανιού sour cream

½ του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι και πιπέρι

397γραμ. τορτελίνια με γέμιση τυριών

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις

Σε ένα μπλέντερ συνδύασε τα δύο κεφάλια σκόρδο, τις δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος . Ανακάτεψε και ρίξε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε μέχρι το σκόρδο να πολτοποιηθεί τελείως και να γίνει ένα με τα άλλα υλικά. Πρόσθεσε την sour cream και ανακάτεψε για μια ακόμη φορά. Πρόσθεσε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε πολύ καλά. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι αφού μαγειρευτούν τα ζυμαρικά πρόσθεσε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με το βούτυρο και ανακάτεψε. Πρόσθεσε και την σάλτσα που έφτιαξες πριν μέσα στο τηγάνι και ανακάτεψε απαλά. Μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Ρίξε λίγη ακόμη παρμεζάνα και μαϊντανό και καλή απόλαυση.