Τι είναι το haunting και γιατί είναι χειρότερο από το ghosting;

28 Αυγούστου 2018

Το νέο εκνευριστικό dating trend που σίγουρα έχει συμβεί και σε εσένα

Όσο περνάνε τα χρόνια το dating μοιάζει να γίνεται όλο και πιο δύσκολο καθώς όχι μόνο οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν γίνει περιπλοκότερες, αλλά πλέον υπάρχουν και ψυχολογικοί όροι για όλα αυτά για τα οποία γκρινιάζεις με τις φίλες σου. Το ghosting είναι ο πιο χαρακτηριστικός και γνωστός όρος, ίσως γιατί έχει συμβεί πάνω κάτω σε όλες μας, πλέον όμως υπάρχει και ο όρος haunting (στοιχειώνω).

Σίγουρα έχει τύχει σε εσένα ή σε κάποια φίλη σου το να βγαίνεις με κάποιον και αφότου σταματήσετε να μιλάτε και να βγαίνετε (και αφού γνωρίζετε και οι δύο ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι ξανά ανάμεσα σας) εκείνος να παρακολουθεί συχνά πυκνά τα stories σου στο Instagram ή το Snapchat αλλά και να σου πατάει likes.

Όπως είναι λογικό μία τέτοια συμπεριφορά μπορεί να σου προκαλέσει σύγχυση είτε είναι ο τύπος που βγήκατε 2-3 φορές είτε είναι ο πρώην σύντροφος σου. Το haunting λοιπόν μπορεί και να είναι η συνέχεια του ghosting, αφού δηλαδή κάποιος σταματήσει να σου μιλάει χωρίς κάποιο προφανή λόγο μετά μπορεί να ακολουθήσει το haunting, δηλαδή να είναι παρών στην social media ζωή σου αλλά πουθενά στην πραγματική. Περίεργο σωστά;

Παρόλο που μπορεί να μην μάθεις ποτέ τι σκέφτεται κάποιος ο οποίος σου πατάει likes και βλέπει τα stories σου ενώ είναι ξεκάθαρο πως δεν τον ενδιαφέρει τόσο ώστε να σου ξαναμιλήσει, το καλό είναι πως όποτε νιώσεις πως σε «παρακολουθεί» ή σε κουράζει, μπορείς πάντα να απαλλαγείς από την online παρουσία του κάνοντας τον block ή unfriend.

 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας