Τα 9 ψέματα που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις για το αιδοίο σου

20 Μαρτίου 2018
αιδοίο

Όλα αυτά που δεν θα έπρεπε να λέγονται σχετικά με τα γυναικεία «ευαίσθητη περιοχή» 

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά για το αιδοίο σου από μικρή ηλικία μέχρι και σήμερα, ιστορίες και μύθους για την πρώτη φορά που θα κάνεις σεξ, θεωρίες για το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι ακόμα και ποιος είναι ο σκοπός του. Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από αυτά δεν θα έπρεπε να επαναλαμβάνεται καθώς η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και δεν θα έπρεπε να «κυκλοφορούν» καθολικές και αντικειμενικές αλήθειες σχετικά με το γυναικείο σώμα.

Αυτοί είναι 9 μύθοι που σίγουρα έχεις ακούσει σχετικά με το αιδοίο σου και είναι αναληθείς.

1- Ο λόγος ύπαρξης του είναι για να βγάλει ένα μωρό κάποια μέρα.
Κάτι αρκετά παράδοξο είναι πως τα μικρά κοριτσάκια μπορεί να γνωρίζουν πως κάποια μέρα θα γεννήσουν από το αιδοίο τους χωρίς να έχουν ιδέα τι είναι το σεξ. Η αλήθεια όμως είναι η εξής: Εάν μια γυναίκα έχει αιδοίο δεν προυποθέτει ότι θέλει να κάνει παιδί, όπως και όσοι θέλουν να κάνουν παιδί δεν είναι μόνο όσες είναι γεννημένες με αιδοίο!

2- Μυρίζει άσχημα.
Αυτό και εάν είναι ένα μεγάλο ψέμα! Το κάθε αιδοίο έχει το δικό του φυσικό άρωμα και εάν κάποιος σου πει ότι το δικό σου μυρίζει άσχημα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να του δείξεις την πόρτα. Σε περίπτωση βέβαια που εσύ η ίδια παρατηρήσεις κάποια αλλαγή στις οσμές ή στο χρώμα των υγρών σου επικοινώνησε με τον γυναικολόγο σου.

3- Θα βγάλει αρκετό αίμα την πρώτη φορά που θα κάνεις σεξ.
Κάποιες γυναίκες βγάζουν αίμα την πρώτη φορά που κάνουν σεξ ενώ κάποιες άλλες όχι. Αυτό οφείλεται στο ότι ο υμένας  «ανοίγει», σαν να απλώνεται, και όχι στο «σπάσιμο» του, όπως είναι ευρέως γνωστό. Σε πολλές γυναίκες όμως ο υμένας τους έρχεται σε ρήξη σε μικρότερη ηλικία,  πολύ πιθανά  στη διάρκεια κάποιας άσκησης ή εξαιτίας κάποιας αθλητικής δραστηριότητας . Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αίμα δεν είναι βαρόμετρο για το εάν κάποια έχει ξανά βιώσει σεξουαλική επαφή ή όχι, ενώ δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, όπως θεωρείται, το να μην βγει αίμα.

4- Την πρώτη φορά που θα κάνεις σεξ θα πονέσεις αρκετά.
Εάν ο υμένας σου έρχεται σε ρήξη πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, τότε το πιθανότερο είναι να αισθανθείς κάποιο είδος πόνου. Σίγουρα ΟΧΙ όμως αυτόν τον τρομακτικό και απερίγραπτο πόνο για τον οποίο είχες ακούσει από άλλες τρομοκρατημένες συμμαθήτριες σου. Η πιο κοινή αιτία πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ είναι το ότι ο κόλπος δεν είναι αρκετά υγρός, αυτό μπορεί να καταπολεμηθεί με κάποιο λιπαντικό.

5- Πρέπει να είναι τέλεια ξυρισμένο κάθε φορά.
Δικό σου το αιδοίο, δική σου και η απόφαση. Εάν επιθυμείς να το αφήσεις «φυσικό» τότε αυτό να κάνεις, εάν θέλεις να σχηματίσεις κυκλάκια πάνω του με το ξυραφάκι και αυτό μπορείς να το κάνεις. Στο μόνο που πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή οτιδήποτε και εάν κάνεις, είναι στα προιόντα τα οποία θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις.

6- Δεν χρειάζεται βοήθεια για να υγρανθεί.
Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα που έχουν ακουστεί και ειπωθεί για την ευαίσθητη γυναικεία περιοχή. Το λιπαντικό δεν είναι ταμπού, χρησιμοποίησε το με τον ερωτικό σου σύντροφο όποτε και όσο θέλεις για να βελτιώσεις την σεξουαλική σου ζωή.

7-  Μπορεί να σε τρελάνει.
Για πολύ καιρό, πολλά χρόνια πίσω, οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια είχε μία γυναίκα, οι γιατροί την ονόμαζαν υστερία. Η θεραπεία τότε ήταν ο οργασμός και ενώ οι γιατροί δεν κάνουν διαγνώσεις «υστερίας» πλέον σε γυναίκες, η αντίληψη ότι οι γυναίκες είμαστε τρελές επικρατεί έως ένα βαθμό μέχρι και σήμερα.

8- Είναι το «κλειδί» για τον οργασμό.
Κάποιες γυναίκες βιώνουν κολπικό οργασμό όμως θεωρείται αρκετά σπάνιο, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών βιώνουν οργασμό μέσω της κλειτορίδας. Κάτι εντελώς λογικό λόγω των νευρικών απολήξεων που υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή οι οποίοι και «προκαλούν» αυτή την ευαισθησία. Μάλιστα οι νευρικές απολήξεις που υπάρχουν στην κλειτορίδα είναι περισσότερες από ότι έχει ένας άντρας στο πέος του.

9- Πρέπει εμφανισιακά να είναι κάπως συγκεκριμένα.
Η αλήθεια είναι πως είναι πιθανότερο να βρεις δύο ίδιες νιφάδες χιονιού παρά δύο ίδια αιδοία! Από το χρώμα του δέρματος, μέχρι το μέγεθος και το σχήμα των χειλιών, είναι λεπτομέρειες που διαχωρίζουν το κάθε αιδοίο κάνοντας το μοναδικό και ξεχωριστό. Από τη στιγμή που δεν έχεις προσέξει κάποια κοκκινίλα ή κάτι περίεργο στο αιδοίο σου, αυτό σημαίνει πως είναι υγιές και μια χαρά.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας