Σπιτικό ρυζόγαλο από τη μαμά Γιώτα!

28 Ιουλίου 2014

Σπιτικό ρυζόγαλο από την μαμά Γιώτα. Είναι σίγουρα μια πάρα πολύ ωραία ιδέα για πρωινό και αν θέλεις να το φας δροσερό τότε άφησε το για λίγο έξω να πάρει την θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτο στο ψυγείο. Θα είναι τέλειο και θα αρέσει σε όλους!

Τι θα χρειαστείς

1 λίτρο νερό

5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασσέ

1 λίτρο γάλα

2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ

Κανέλα για το γαρνίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις

Σε μια κατσαρόλα ρίξε ένα λίτρο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει τότε πρόσθεσε και την ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει η ζάχαρη τότε ρίξε αμέσως το ρύζι. Ανακάτευε το ρύζι τακτικά για να μην σου κολλήσει. Μόλις δεις ότι το ρύζι έβρασε τότε ρίξε το γάλα και άφησε να βράσουν ξανά σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Σε ένα ποτήρι με λίγο νερό διέλυσε το κορνφλάουρ και ρίξτο μέσα στο ρυζόγαλο. Ανακάτεψε ελαφρά μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο και να κάνει μια χυλωμένη και βελούδινη υφή. Βάλε το ρυζόγαλο σε ποτήρια παγωτού και γαρνίρισε με κανέλα.