Σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο από την μαμά Γιώτα!

26 Φεβρουαρίου 2014

Θέλεις να φτιάξεις ένα γλυκάκι για τα παιδάκια σου; Δες τι σου προτείνουμε: Σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο και παγωτό.

Τι θα χρειαστείς

Για το κέικ

1 κούπα αλεύρι

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα ινδική καρύδα

4 αυγά

2 πορτοκάλια

Ξύσμα πορτοκαλιού

1 κούπα βούτυρο

1 βανίλια

1 ½ κούπες ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Μισή κούπα γάλα

Για το σιρόπι

2 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη

1 φλούδα πορτοκαλιού

Πως θα το φτιάξεις

Σε ένα μπολ χτύπα την ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο και πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα. Στην συνέχεια πρόσθεσε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτύρωσε ένα μέτριο ταψί και ρίξε μέσα το μείγμα. Ψήσε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Μόλις ψηθεί το γλυκό άφησε σε μια άκρη να κρυώσει και ξεκίνησε την διαδικασία για το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα από το πορτοκάλι να βράσουν για 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει τι σιρόπι. Ρίξε το σιρόπι πάνω από το γλυκό και πασπάλισε την κορυφή με ινδοκάρυδο.

Μπορείς να σερβίρεις το γλυκό σου με μια μπάλα παγωτού πάνω από κάθε κομμάτι που θα προσφέρεις.