Σεφερλής - Λιάγκας: Το θρίλερ της τηλεθέασης έφερε παρασκήνιο!

15 Οκτωβρίου 2014

Πέρσι, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά προχώρησαν στη μετεγγραφή της 5ετίας. Το «Πρω1νό» πέτυχε – άλλωστε, ως επιτυχημένο έφυγε από το Mega – και η σεζόν 2013 – 2014 έκλεισε με ποσοστά τηλεθέασης που ενίοτε ξεπερνούσαν το 35%.

Όμως, κατά το κλισέ, αλλά απολύτως αληθινό, η τηλεόραση έχει τους δικούς της νόμους. Και μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς, μπορεί τα ποσοστά πρεμιέρας του Μάρκου Σεφερλή να έσκασαν σαν όλμος στο τραπέζι συσκέψεων των «απέναντι», η δυναμική της εκπομπής, ωστόσο, έχει φανεί.

Γιατί το θρίλερ με την τηλεθέαση δεν τελείωσε τη μέρα πρεμιέρας. Και χθες ο Σεφερλής βρέθηκε στο 49,3% στα δυναμικά κοινά, στο 41% στο σύνολο τηλεθέασης και στο εξωπραγματικό 60,6% στις γυναίκες 15-34 ετών (αφήνοντας τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά στο 14,8% και στο 25,9%, αντιστοίχως) και όπως φαίνεται θα υπάρξει και συνέχεια.

Το όνομα του παρουσιαστή ήταν το πιο hot topic σε twitter και λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αντιδράσεις ήταν πολλές – θετικές και αρνητικές – πάντως το εγχείρημα συζητήθηκε και το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τηλεοπτική χρονιά στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη, ακόμη και αν τα ποσοστά επανέλθουν σε νορμάλ επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, στον ΑΝΤ1 η ένταση – κάποιες φορές τεχνητή – που παρακολουθούμε μπροστά στις κάμερες, έχει μεταφερθεί, για την ώρα με παραγωγικό τρόπο, στην αίθουσα των συσκέψεων, καθώς Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά αναζητούν τρόπους για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Και μπορεί να ζητήθηκε ψυχραιμία και όχι σπασμωδικές κινήσεις (σ.σ.: προφανώς η ατάκα «Φαίη, ξεφτιλίσου κι άλλο να ανεβάσουμε τα νούμερα», του Γιώργου Λιάγκα δεν εντασσόταν στο πλέγμα αυτών των συζητήσεων), όμως, έχει ήδη αρχίσει μία πιο εντατική αναζήτηση προσώπων για συνεντεύξεις με περιεχόμενο, πιο hot πρόσωπα, πιο δυνατό σχολιασμό και μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των νέων προσώπων του «Πρω1νού».

Όσο για την ομάδα του “Mega με Μία”; Μάρκος Σεφερλής, Έλενα Τσαβαλιά, Χριστίνα Πολίτη και λοιπό team κρατούν χαμηλούς τόνους και κάνουν χιούμορ (σ.σ.: «Με μαύρο δάκρυ κλάψαμε, όταν είδαμε τα νούμερα», είπε αστειευόμενος ο Σεφερλής) και είναι ενήμεροι ότι όλο αυτό θα έχει διάρκεια μέχρι να φανεί – οριστικά και ξεκάθαρα –ο νικητής της φετινής σεζόν.