Σαλάτα με ψητά λαχανικά!

9 Σεπτεμβρίου 2014

Σήμερα θα κάνουμε μια σαλάτα με ψητά λαχανικά είναι πολύ εύκολη και πεντανόστιμη. Θα χρειαστούμε κολοκυθάκια, πιπεριά κέρατο κόκκινη, μαραθόριζα, ντοματίνια, κρεμμύδι και μερικά φουντούκια για να τις δώσουμε λίγο χαρακτήρα. Στην συνέχεια θα φτιάξουμε μια βινεγκρέτ με ξύδι Βαλσάμικο.

Τι θα χρειαστείς

2 κολοκυθάκια

1 κόκκινη πιπεριά

1 φινόκιο

1 κρεμμύδι

Φουντούκια

Ντοματίνια

Αλάτι

Για την βινεγκρέτ

2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο ΤΟΠ

Μουστάρδα

Μέλι

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

βασιλικός

Πως θα το φτιάξεις

Ξεκινάμε λοιπόν να φτιάχνουμε την σαλάτα μας με τα λαχανικά. Πρώτα απ’όλα τα κολοκύθια που τα κόβουμε σε φέτες. Κόψτε σε φέτες μισό εκατοστό. Πάρτε ένα μπολ για να βάλετε μέσα όλα τα λαχανικά γιατί θέλουμε πρώτα να τα λαδώσουμε και να αλατίσουμε. Στην συνέχεια θα τα ψήσουμε στο τηγάνι το ριγωτό, για να δώσουμε τις γραμμές. Συνεχίζουμε με την μαραθόριζα που θα την κόψουμε κυδωνάτα. Προσπαθούμε να μην κόβουμε μεγάλα κομμάτια γιατί όσο πιο μεγάλα είναι τόσο πιο αργά θα ψηθούν. Οπότε επιλέγουμε να τα κόψουμε λεπτά, αλλά όχι τόσο λεπτά ώστε να χάσουν την υφή τους, τόσο όσο να ψηθούν γρήγορα. Τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ μαζί με τα κολοκυθάκια και τώρα πάμε στο κρεμμύδι. Μην κόψετε την ρίζα τελείως γιατί αυτή είναι που θα μας βοηθήσει να μείνουν όλα τα φύλλα του κρεμμυδιού ενωμένα. Αν το βγάλετε το κρεμμύδι θα διαλύσει στο ψήσιμο και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι επίσης κυδωνάτα. Αυτό είναι μεσαίο κρεμμύδι που το κάθε μισό του πρέπει να κοπεί στα τέσσερα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε με την πιπεριά. Την πιπεριά δεν θα την κόψουμε θα τις κρατήσουμε όπως είναι. Τα ντοματίνια θα τα ψήσουμε κατευθείαν στον φούρνο. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο μέσα στο μπολ και αλάτι. Ανακατέψτε καλά να πάει παντού το λάδι γιατί με αυτό τον τρόπο θα ψηθεί ομοιόμορφα. Ξεκινάμε να ψήνουμε στο τηγάνι. Η φωτιά στο τηγάνι πρέπει να είναι πολύ δυνατή. Εδώ το μόνο που θέλουμε ουσιαστικά είναι να δώσουμε τις γραμμές για να έχει πιο ωραία αισθητική η σαλάτα. Από την στιγμή που θα μπούνε τα λαχανικά επάνω δεν τα κουνάμε συνέχεια γιατί θα χαλάσουμε τελείως το σχήμα τους. Η μόνη φορά που θα τα πειράξουμε είναι αυτή που θα τα γυρίσουμε. Κάνουμε λοιπόν το ίδιο και με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί στον φούρνο μαζί με τα φουντούκια για να καβουρδιστούν. Τα λαχανικά μας είναι έτοιμα και τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε την βινεγκρέτ. Σε ένα μπολ προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο, μια κοφτή κουταλιά μουστάρδα και λίγο μέλι μια κοφτή κουταλιά. Τώρα θα προσθέσουμε το λάδι που είναι 3 φορές από ότι το ξύδι. Δηλαδή θα ρίξουμε 6 κουταλιές λάδι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και θα κόψουμε και λίγα φύλλα βασιλικού για να την αρρωματίσουμε. Έχουμε έτοιμη την βινεγκρέτ και τα λαχανικά και έχουμε καβουρδίσει και τα φουντούκια. Κάνουμε την σύνθεση και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.