Ρίκα Διαλυνά: «Αγωνίζομαι να μην πάω φυλακή! Έχω πέντε ακίνητα και δεν έχω λεφτά να πληρώσω τα χαράτσια»

21 Δεκεμβρίου 2013

Μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ηθοποιούς, η Ρίκα Διαλυνά μιλάει στο JOY και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου για τη ζωή της που μοιάζει βγαλμένη από «όνειρο»: η διάκριση στα καλλιστεία της Ελλάδας και η πέπτη θέση στα Μις Υφήλιος, ο πρώτος γάμος στην Αμερική με έναν από τους πιο περιζήτητους γαμπρούς της εποχής, ο δεύτερος γάμος της που κρατάει 30 χρόνια. Μιλάει, όμως, και για την μάχη που δίνει σήμερα με την Εφορία, τα μυστικά της ομορφιά της, που δεν την εγκαταλείπει, και αποκαλύπτει το πραγματικό της όνομα!

Τα καλλιστεία και η Αμερική 

Η Ρίκα Διαλυνά ήρθε από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου μεγάλωσε, στην Αθήνα και βρέθηκε στα καλλιστεία επειδή «ένας φίλος της θείας μου που με φιλοξενούσε τότε έστειλε μια φωτογραφία μου στην Απογευματινή τότε, επειδή θεώρησε ότι είμαι πολύ όμορφο κορίτσι». Η ίδια για τον εαυτό της θα πει ότι «δεν αισθανόμουν ποτέ ότι ήμουν ωραία, η αδελφή μου ήταν πολύ πιο όμορφη. Το κατάλαβα μεγαλώνοντας», ενώ για τη συμμετοχή στα καλλιστεία, που της έδωσε και τον πρώτο τίτλο θυμάται: «Είχα πει ότι ή θα βγω Σταρ Ελλάς ή θα γίνω καλόγρια». Τελικά, τα κατάφερε γιατί «είχα αυτοπεποιήθηση. Όταν ανέβηκα στην πασαρέλα εκεί το βράδυ, στην αρχή δεν με χειροκρότησε κανείς. Άκουσα να λένε “κάντε κάτι στη Ρίκα είναι απερίγραπτη!”. Αυτό κάτι μου έκανε, πήγα στον καθρέφτη, κοίταξα τον εαυτό μου και δεν μου άρεσε έτσι όπως με είχαν ντύσει και βάψει. Και είπα “Ρίκα, γίνε ο εαυτός σου” και άρχισα να ξεβάφομαι… Λίγο πριν ξαναβγώ στην πασαρέλα, έκανα αυτοσυγκέντρωση και έλεγα στον εαυτό μου “ τώρα που θα βγεις θα είσαι η ομορφότερη, θα πούνε τέτοια ομορφιά δεν έχω ξαναδεί”και τελικά βγήκα και έγινε χαμός… τι σου κάνει η αυτοπεποίηθηση!»

Το όνειρό της, ένα όνειρο που είχε από παιδί, ήταν να πάει στην Αμερική και εκείνο το βράδυ της νίκης της, θα πει «τσιμπιόμουν για να το πιστέψω ότι βγήκα πρώτη και τελικά θα πάω!». Μόνο που η επιτροπή Μακάρθρι, που δεν έπετρεπε τότε την είσοδο στις ΗΠΑ αριστερών ή συνεργατών τους, παρα λίγο να της το καταστρέψει: «Είχα ζωγραφίσει ένα εξώφυλλο για το βιβλίο του Λουντέμη «Κραυγή στα πέρατα», και του είχα ζητήσει να μπει το όνομά μου. Κάποιος όμως πήγε και το κάρφωσε στην αμερικανική πρεσβεία, και έτσι μου είπαν ότι δεν μπορείς να φύγεις… Έγινε μια διεθνής κοροϊδία για την Αμερική τότε, η υπόθεση είχε φτάσει στο Κογκρέσο. Τελικά, ήρθε ειδική άδεια από τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας για να φύγω…»

Το όνειρό της γινόταν πλέον πραγματικό, και απ’ αυτό το όνειρο πήρε και το όνομά της Ρίκα: «Η μαμά μου μου έδωσε το όνομα Αμέρικα, απ’ όπου βγαίνει και το Ρίκα… Με έχουν βαφτίσει Ειρήνη αλλά το Ρίκα είναι ατόφιο από το Αμέρικα!»

NANSY 23 RIKA DIALINA A PART JOY SEASON 2 from joy tvgreece on Vimeo.

Ο πρώτος γάμος στην Αμερική και ο δεύτερος που κρατάει 30 χρόνια

Στην Αμερική, θα γνωρίσει τυχαία τον πρώτο της άντρας, έναν από τους πιο περιζήτητους γαμπρούς εκείνης της εποχής στη Νέα Υόρκη, όπως θα πει η ίδια. Και περιγράφει πώς έγινε η γνωριμία και ο γάμος τους: «Περνούσε από δίπλα μου και του ζήτησα να πει ότι είναι κηδεμόνας μου, καθώς ήθελα να αποφύγω να υπογράψω ένα συμβόλαιο που μου πρότειναν. Είχα υποσχεθεί στον πατέρα μου ότι όσο ήμουν στη Αμερική δεν θα υπέγραφα συμβόλαια. Την άλλη μέρα, εκείνος με κάλεσε σε δείπνο και τη δεύτερη μέρα της γνωριμίας μας με ζήτησε σε γάμο… Ήταν ωραίος, πλούσιος και σημαντικό πρόσωπο, αλλά εγώ δεν είχα ιδέα ποιος ήταν. Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση γάμου εύκολα, γιατί δύσκολα έλεγα "όχι", σκεφτόμουν ότι με είχε βοηθήσει. Ήταν, όμως, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με πολλά χαρίσματα και όλοι με μακαρίζανε για την τύχη μου. Έκανα αμέσως την κόρη μου, αλλά εγώ είχα τότε το μυαλό μου στο θέατρο και το σινεμά… και τελικά μετά από δέκα χρόνια χωρίσαμε φιλικά. Τον ερωτεύτηκα μετά το γάμο μας και τον ερωτεύτηκα από μεγάλο θαυμασμό! Αλλά τελικά, πήρα και την κόρη μου και το έσκασα!»

Η Ρίκα Διαλυνά, όμως, στάθηκε τυχερή και στο δεύτερο γάμο της και θα σχολιάσει: «Ενώ ποτέ δεν ήθελα να παντρευτώ, ήμουν πολύ τυχερή και στον πρώτο και στο δεύτερο γάμο μου. Με τον δεύτερο άντρα μου είμαστε μαζί 30 χρόνια και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη! Θεωρώ ότι αν έχει ένα σωστό και καλό σύντροφο που τον θαυμάζεις και τον αγαπάς είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου δώσει αυτή η ζωή». Όσο για τον δεύτερο άντρας της, και αυτόν τον γνώρισε τυχαία ενώ νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό, και θα πει: « Τον πρώτο μου άντρα τον ερωτεύτηκα, τον δεύτερο, όμως, τον αγάπησα πάρα πολύ! Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι, είμαστε αχώριστοι! Και παρ’ ό,τι είμαστε απόλυτα ελεύθεροι να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και όμως δεν χωρίζουμε ποτέ, δεν πάμε πουθενά μόνοι μας… »

NANSY 23 RIKA DIALINA B PART from joy tvgreece on Vimeo.

Η επιστροφή από τη Αμερική και η ζωή της σήμερα 

Η επιστροφή της από την Αμερική, παρ’ ότι δεν το επιθύμησε ποτέ, έγινε γιατί αρρώστησε σοβαρά η μητέρα της: «Τα τέσσερα χρόνια που της απέμειναν, εγώ δεν κούνησα από την Ελλάδα. Οπότε μετά το ξέχασα το εξωτερικό, μου ήταν δύσκολο να φύγω ξανά και να αφήσω πίσω τους δικούς».

Σήμερα, περιγράφει τη ζωή της «μαύρη και άραχνη» όπως των περισσοτέρων Ελλήνων: « Ζω μεταξύ εφορία και τράπεζας, αγωνίζομαι να μην πάω φυλακή. Οι γονείς μου με έπεισαν να κάνω επενδύσεις, επειδή ήμουν και πολύ σπάταλη, και αυτή τη στιγμή έχω πέντε σπίτια, αλλά δεν μπορώ πια να πληρώνω τα χαράτσια… Έχω καταλήξει λογίστρια! Δεν μου είναι ευχάριστο να περνάω τη μέρα μου στην Εφορία!»

Όσο για την ηλικία της και ότι μεγαλώνει, η Ρίκα Διαλυνά θα πει: «Όταν βλέπω τις παλιές μου ταινίες, βλέπω ένα κοριτσόπουλο, και λέω στον εαυτό μου “κρίμα που δεν το έβλεπα τότε!”. Tώρα δεν το βλέπω σε μένα και δεν θέλω να το βλέπω γιατί δεν μ’ αρέσει να μπεμπεδίζω. Το ό,τι μεγαλώνω σημαίνει ότι ζω… Πρέπει κανείς να μεγαλώνει και να απολαμβάνει την ηλικία που βρίσκεται… Όποιος θέλει να μάθει, πάντως, την ηλικία μου ας ψάξει την βρει ».

Τέλος, η ηθοποιός μοιράστηκε το μυστικό της καλής της επιδερμίδας: «Δεν κάνω μπότοξ, δεν έχω κάνει ποτέ, γιατί τα φοβάμαι. Δεν μ’ αρέσουν οι ενέσεις, δεν πίνω φάρμακα, δεν βάζω ακριβώς κρέμες… Ίσως είναι το γονίδιο, επίσης προσέχω τη διατροφή μου, δεν τρώω τηγανιτά, τρώω πολλά όσπρια και φαγητά της ελληνικής κουζίνας…»

NANSY 23 RIKA DIALINA C PART JOY SEASON 2 from joy tvgreece on Vimeo.