Πώς σαμποτάρεις τον μεταβολισμό σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

3 Μαΐου 2018
μεταβολισμός

Οι λόγοι ενός «χαμηλού» μεταβολισμού μπορεί οφείλονται σε περισσότερους παράγοντες από αυτούς που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. 

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επιταχύνετε τον ρυθμό του μεταβολισμού σας, όπως με την κατανάλωση άφθονου νερού ή αν βάλετε περισσότερη άσκηση στην καθημερινότητα σας. Ωστόσο, ένας «αργός» μεταβολισμός μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που δεν συνειδητοποιούμε.
Παρακάτω δείτε τους 7 τρόπους με τους οποίους επηρεάζετε αρνητικά τον μεταβολισμό σας, χωρίς να το γνωρίζετε:

1. Έχετε περιορίσει τα γαλακτοκομικά

Το «χτίσιμο» των μυών είναι σημαντικό για έναν καλό μεταβολισμό. Οι γυναίκες που καταναλώνουν τρεις με τέσσερις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων καθημερινά έχουν την τάση να χάνουν περισσότερο λίπος, καθώς αυξάνουν τη μυϊκή τους μάζα.

2. To περιβάλλον σας είναι πολύ ζεστό

Έχει παρατηρηθεί ότι όσοι ζουν σε περιβάλλοντα με περισσότερο κρύο, έχουν διπλάσια ποσότητα καφέ λιπώδη ιστού, ο οποίος βοηθάει στην καύση των θερμίδων, αντί της αποθήκευσής τους. Ο καφέ λιπώδης ιστός ενεργοποιείται καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία στο περιβάλλον σας, τόσο πιο πολλές θερμίδες θα καίτε.

3. Έχετε κόψει εντελώς τους υδατάνθρακες

Όντως, για να χάσετε βάρος βοηθάει πολύ μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε από το διατροφή σας κάθε είδους υδατάνθρακα, ειδικά αν αθλείστε τακτικά. Οι υδατάνθρακες αποθηκεύονται στο σώμα σαν γλυκογόνο, το οποίο μας παρέχει την απαραίτητη ενέργεια. Έτσι, αν δεν καταναλώνετε καθόλου υδατάνθρακες, τα επίπεδα του γλυκογόνου θα είναι χαμηλά, με αποτέλεσμα να μην έχετε αρκετή ενέργεια. Καταναλώνετε μια μικρή ποσότητα υδατανθράκων- βρόμη, καστανό ρύζι ή γλυκοπατάτα- σε κάθε γεύμα, .

4. Ξανασκεφτείτε τα σνακ που καταναλώνετε

Εντάξτε τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας, καθώς περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Είναι τα λεγόμενα «καλά λιπαρά» και σε αυτά ανήκουν τα ω3 που περιέχουν οι ξηροί καρποί.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας