Πώς να βρεις το κατάλληλο κούρεμα για το σχήμα του προσώπου σου: Προτάσεις για κάθε τύπο!

11 Σεπτεμβρίου 2016

Υπάρχουν πολλά χτενίσματα και κουπ όμως δεν ταιριάζουν όλα στα χαρακτηριστικά και το σχήμα του προσώπου σου. Ο κομμωτής σου μπορεί να σου προτείνει το κατάλληλο haircut, όμως αν θέλεις να ξέρεις ακριβώς τι να ζητήσεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, δες τις ιδανικές επιλογές:

 

Στρογγυλό πρόσωπο

Τα μακριά layers, τα επίπεδα, είναι ιδανικά για να δημιουργήσουν γωνίες στο πρόσωπό σου κολακεύοντας το πηγούνι. Εάν τα μακριά μαλλιά δεν είναι τα αγαπημένα σου, τότε κι ένα καρό σε «α» γραμμή είναι τέλειο για σένα.

Οβάλ πρόσωπο

Ένα μακρύ καρέ σου ταιριάζει πολύ κι είσαι από τις τυχερές γιατί είναι ένα χτένισμα που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις οποιοδήποτε άλλο χτένισμα αφού το πρόσωπό σου μπορεί να υποστηρίξει κάθε χτένισμα και μήκος!

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Η Jennifer Aniston έχει δείξει μερικά από τα πιο όμορφα χτενίσματα για γυναίκες με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς. Αυτό που είχαν κοινό ήταν η χωρίστρα. Ήταν πάντα στη μέση!

Τετράγωνο πρόσωπο

Τα τετράγωνα πρόσωπα έχουν πιο αυστηρά χαρακτηριστικά για αυτό σου ταιριάζουν περισσότερο τα γλυκά χτενίσματα. Ένα χτένισμα σε σχήμα διαμαντιού, δηλαδή πιο μακριά στο πίσω μέρος και πιο κοντά μπροστά.

Ασύμμετρο πρόσωπο

Το πρόσωπο με ασύμμετρα χαρακτηριστικά είναι από τα πιο συνηθισμένα και το χτένισμα που το κολακεύει περισσότερο είναι… η χωρίστρα στο πλάι! Η χωρίστρα θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου και θα καμουφλάρει τις όποιες διαφορές.