Πώς μαγειρεύουν οι Ιταλίδες τη μακαρονάδα: Τα σωστά βήματα!

14 Μαρτίου 2018
μακαρόνια + Ιταλίδες

Το μυστικό για τέλεια μακαρονάδα 

Όσο και αν σας φαίνεται εύκολη η παρασκευή μιας μακαρονάδας, οι Ιταλοί, έχουν κάποια μικρά μυστικά για την τέλεια μακαρονάδα. Οι λάτρεις της συγκεκριμένου πιάτου, ίσως να γνωρίζουν ότι, η φαινομενικά απλή, διαδικασία παρασκευής της μακαρονάδας κρύβει παγίδες. Γιατί θέλει μαεστρία και τέχνη, για να πετύχεις τα αγαπημένα σε όλους μακαρόνια.

1ος κανόνας: Αλατίστε το νερό που θα βράσουν

Για να μαγειρέψετε σαν γνήσια Ιταλίδα αρχίστε από τη σωστή προετοιμασία. Στην κατσαρόλα με το νερό που θα βράσετε τα μακαρονία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε κάνετε είναι να ρίξετε αλάτι. Το σωστά αλατισμένο νερό θα δώσει την επιθυμητή γεύση στα μακαρόνια. Για μια τυπική μερίδα, μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι είναι αρκετή.

2ος κανόνας: Υπολογίστε σωστά τα μακαρόνια που θα χρειαστείτε   

Για την τέλεια ποσότητα ζυμαρικών, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά πόσα μακαρόνια χρειάζεστε. Σε κάθε συσκευασία αναγράφεται η ποσότητα που αντιστοιχεί σε κάθε μερίδα και, αναλόγως την όρεξη, προσθέτετε ή αφαιρείτε.

3ος κανόνας: Διασκορπίστε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα

Μεγάλο λάθος αν πετάτε τα μακαρόνια απλά μέσα στο νερό και τα αφήνετε. Ρίξτε τα σταδιακά μέσα στην κατσαρόλα, με μια ελαφριά κίνηση του καρπού. Αυτό βοηθά στην ομοιόμορφη διανομή των ζυμαρικών μέσα στο σκεύος, να πάνε παντού, και εξασφαλίζει μια πιο σταθερή διαδικασία μαγειρέματος. Ιδανικότερα, θα πρέπει να έχετε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη, ώστε τα ζυμαρικά να μπορούν να βυθιστούν στο νερό αμέσως.

4ος κανόνας: Ανακατέψτε τα μακαρόνια

Το ό,τι τα βάλατε να βράζουν, δεν σημαίνει ότι κλείνετε και το καπάκι. Ενώ τα ζυμαρικά σας βράζουν, ανακατεύετε τα ζυμαρικά σας κάθε 2 λεπτά, για να μην κολλήσουν και να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Διάβασε τα υπόλοιπα βήματα στο gynaikamagazine.gr 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας