Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο κέικ με γεύση πορτοκάλι!

22 Οκτωβρίου 2013

Αν θες να έχεις έτοιμο ένα γλυκό κάθε φορά που θα θες να γευθείς ένα γλύκισμα ή αν θες να έχεις πάντα στο σπίτι ένα επιδόρπιο για τους καλεσμένους σου, δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για κέικ με γεύση πορτοκάλι.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη συν το 1/3 για την επικάλυψη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 και 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κίτρινο καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • κομμάτια από πορτοκάλι για το γαρνίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Αρχικά προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Άλειψε το ταψί που θα χρησιμοποιήσεις με λίγο λάδι και άφησε το μέχρι να το χρειαστείς.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε ελαφρά τα αυγά, το λάδι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το κρασί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Πρόσθεσε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνέχισε το ανακάτεμα.
  5. Βάλε το μείγμα στο ταψί και από πάνω ρίξε το 1/3 φλιτζάνι ζάχαρης ομοιόμορφα.
  6. Ψήσε το κέικ για περίπου 30 λεπτά μέχρι να το δεις να είναι λίγο φουσκωμένο.
  7. Μόλις είναι έτοιμο, άφησε το μέσα στο ταψί για 20 λεπτά και μετά με ένα μαχαίρι ξεκόλλησε το γύρω γύρω του κέικ από το ταψί.
  8. Βγάλε το κέικ από το ταψί, κόψε το σε κομμάτια και σέρβιρε το μαζί με μικρά κομμάτια πορτοκαλιού.

Καλή σου όρεξη!