Πώς θα αποκτήσεις πιο δυνατά νύχια;

28 Φεβρουαρίου 2018
νύχια

Μυστικά για δυνατά νύχια που δεν σπάνε! 

Μια απλή ρουτίνα ομορφιάς συνήθως περιλαμβάνει και το μανικιούρ, το οποίο όμως δεν αποτελεί από μόνο του μια θεραπεία ενδυνάμωσης των νυχιών. Ο δερματολόγος Madhuri Agarwal δίνει στην ινδική έκδοση της Vogue τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε εύκολα να αποκτήσουμε δυνατά νύχια που δεν σπάνε!

Σύμφωνα με τον Agarwal τα αδύναμα νύχια μπορεί να είναι θέμα γονιδίων αλλά και αποτέλεσμα κάποιων δερματολογικών παθήσεων, όπως η ατοπική δερματίδιδα. Η διατροφή παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο, με τις γυναίκες που κατανάλώνουν τροφές φτωχές σε ασβέστιο να είναι πιο επιρρεπείς. Η συχνή χρήση βερνικιών αλλά και θεραπειών με gel μπορεί να κάνει τα νύχια πιο αδύναμα, όταν δεν εφαρμόζονται από ειδικούς.

Τα νύχια που λυγίζουν εύκολα ή έχουν λευκά σημάδια δείχνουν έλλειψη βιταμίνης D, ασβεστίου αλλά και κάποιου προβλήματος με τον θυρεοειδή. Τα κίτρινα νύχια επίσης μαρτυρούν έλλειψη βιταμινών αλλά και χρήση βερνικιών κακής ποιότητας που μένουν για πολύ καιρό στα νύχια.

Τα ακρυλικά νύχια αλλά και τα extensions μπορεί να κάνουν τα νύχια πιο αδύναμα, σύμφωνα με τον δερματολόγο, όπως και η κακή συνήθεια να τρώει κάποιος τα νύχια του ή να κόβει (άγαρμπα) τα πετσάκια.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr