Πως θα χάσεις κιλά χωρίς γυμναστική

23 Μαΐου 2015

Κάποιοι άνθρωποι λατρεύουν τη γυμναστική και κάποιοι δεν αντέχουν όχι μόνο το γυμναστήριο αλλά ούτε ένα πιο διασκεδαστικό χόμπι, όπως το ποδήλατο, το περπάτημα στην εξοχή ή κάποιο σπορ. Αν θέλετε να χάσετε κιλά χωρίς να κάνετε γυμναστική, τότε δεν έχετε παρά να προσέξετε τη διατροφή σας προσέχοντας να μην ακολουθήσετε μια αυστηρά καθιστική ζωή:

1.Μην αποκλείεις τα γαλακτοκομικά: Μπορεί κάποια γαλακτοκομικά προϊόντα να περιέχουν πολλά λιπαρά, όμως η κατανάλωση τυριού και γάλακτος μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά. Σύμφωνα με μια αυστραλιανή έρευνα, τα επίπεδα πρωτεϊνών στα γαλακτοκομικά προϊόντα μας δημιουργούν μια αίσθηση πληρότητας και μας βοηθούν να αποφύγουμε παχυντικά σνακ.

2.Ποικιλία: Αν διαρκώς ‘σπας’ την δίαιτά σου γιατί δεν μπορείςνα ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή ή βαριέσαι τα λαχανικά και τα φρούτα, τότε καλό είναι να επιτρέψεις στον εαυτό σου να έχει επιλογές. Δοκίμασε νέα προϊόντα,  υγιεινές τροφές και προσπάθησε να βρεις καινούριες και διαιτητικές συνταγές.

3.Μην αποφεύγεις στους λαχταριστούς πειρασμούς: Μην στερείσαι το φαγητό που σου αρέσει, αλλά επίτρεψε στον εαυτό σου να απολαύσει ένα γλυκό-σε μικρή ποσότητα- μια φορά την εβδομάδα. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να μην ξεφύγεις από τη δίαιτά σου.

4.Άλλαξε συνήθειες: Τι κάνεις πριν από ένα γεύμα; Μήπως ψάχνεις για ένα καλό τηλεοπτικό πρόγραμμα για να συνοδεύσεις το βραδινό ή το μεσημεριανό σου; Εάν θέλεις να χάσεις κιλά, καλό είναι να απολαύσεις ένα πλήρες γεύμα στο τραπέζι και να φροντίζεις να τρως ως πρώτο πιάτο ένα μικρό μπολ με σούπα που θα σε χορτάσει και θα σε βοηθήσει να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες.

5.Ψώνια: Σύμφωνα με τις έρευνες, μια γυναίκα καίει περίπου 48,000 θερμίδες τον χρόνο κάνοντας ψώνια, δηλαδή 385 θερμίδες την εβδομάδα. Αν δεν θέλεις να κάνεις γυμναστική, καλό είναι να βρεις δραστηριότητες που σε γυμνάζουν όπως τα ψώνια ή το περπάτημα.