Προβλήματα με το μανικιούρ; Σου δίνουμε τις λύσεις!

10 Ιανουαρίου 2014

Σε ποια γυναίκα δεν αρέσει να έχει περιποιημένο νύχια; Επειδή όμως δεν μπορούμε να τρέχουμε κάθε λίγο και λιγάκι για express mani, μπορούμε να διατηρούμε το μανικιούρ μας, λύνοντας μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που προκύπτουν.

1. Μουτζουρωμένο μανό

Όσο πιο γρήγορα κινηθείς, τόσο πιο εύκολα θα το σώσεις. Βάλε λίγο σάλιο στην άκρη του δαχτύλου σου και στρώσε με αυτό το μουτζουρωμένο βερνίκι προς τα κάτω. Μια εύκολη λύση όταν βιάζεσαι και δεν θέλεις να το ξαναβάψεις από την αρχή.

2. Ξεφτισμένο μανό

Μπορείς να αποφύγεις το ξεφτισμένο μανικιούρ, περνώντας κάθε τρεις ημέρες top coat. Ωστόσο, οι άκρες ξεφτίζουν και εάν έχεις κάνει μανικιούρ σε κάποιο στούντιο, δεν έχεις το ίδιο μανό για να διορθώσεις το πρόβλημα. Δώσε τη λύση, περνώντας ένα μανό με glitter. Θα καλύψει τις ξεφτισμένες άκρες και θα δώσει άλλο στιλ στο μανικιούρ σου.

3. Βαμμένα πετσάκια

Δεν έχουμε όλοι σταθερό χέρι. Όταν το μανό βγαίνει εκτός νυχιού, η καλύτερη λύση για να το φτιάξεις είναι το ειδικό διορθωτικό στυλό. Αν όμως δεν έχεις, η πιο απλή λύση είναι να βουτήξεις μια μπατονέτα σε ασετόν και να καθαρίσεις τις άκρες.

4. Μανό με Glitter

Όσο τέλειο είναι να το βλέπεις τόσο δύσκολο είναι να το αφαιρέσεις. Για να γλιτώσεις χρόνο και νεύρα, κάνε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο. Κόψε λίγο βαμβάκι, βάλε μια καλή ποσότητα ασετόν και ακούμπησέ το πάνω στο νύχι. Στη συνέχεια τύλιξέ το με αλουμινόχαρτο και άφησέ το να δράσει για πέντε λεπτά. Το βερνίκι θα αφαιρεθεί πολύ εύκολα.

5. Μανό που αργεί να στεγνώσει

Όταν βιάζεσαι και το μανό αργεί να στεγνώσει, βάλε τα χέρια σου σε κρύο νερό για τρία λεπτά. Μόλις τα βγάλεις το βερνίκι θα είναι σκληρό σαν πέτρα.

6. Παρανυχίδες

Μην τραβάς τις παρανυχίδες, αφού εκτός του ότι είναι επίπονο, μπορεί να μολυνθεί η περιοχή. Αν σε ενοχλούν, προσπάθησε να την αφαιρέσεις προσεκτικά με έναν νυχοκόπτη ή ένα ψαλιδάκι νυχιών.

7. Νύχια που ξεφλουδίζουν

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή διατροφή ή στο γεγονός ότι βάφεις τα νύχια σου τόσο συχνά που δεν προλαβαίνουν να αναπνεύσουν. Αύξησε την ποσότητα ασβεστίου που λαμβάνεις, χρησιμοποίησε ένα βερνίκι θρέψης για τα νύχια και άφησε μερικές ημέρες ανάμεσα στις φορές που τα βάφεις για να τους δώσεις χρόνο να αναπνεύσουν.

8. Φυσαλίδες στο μανό

Αντί να κουνάς πάνω κάτω το μανό για να ανακατευθεί, ρόλαρέ το ανάμεσα στις παλάμες σου. Επίσης, βάλτο στο ψυγείο για δεκαπέντε λεπτά πριν βάψεις τα νύχια σου, για να σου εξασφαλίσει ένα βάψιμο χωρίς φυσαλίδες.

9. Ραβδώσεις στα νύχια

Αν τα νύχια σου δεν είναι λεία, εφάρμοσε πρώτα ένα πλούσιο filler σαν βάση, ώστε να γεμίσει τα νύχια και να αποτελέσει ένα καλό θεμέλιο για το χρώμα.

10. Παχύρρευστο βερνίκι

Αν το βερνίκι σου είναι ιδιαίτερο παχύρρευστο και είναι καινούριο, χρησιμοποίησε μερικές σταγόνες διαλυτικού για να το αραιώσεις.  Αν πάλι είναι παλιό, μάλλον είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να πεταχτεί.