Πού οδηγεί αυτό το μυστικό δρομάκι των Εξαρχείων;

15 Ιουνίου 2016
Εξαρχείων

Όταν πρωτοέρθει κάποιος στην Αθήνα, η πρώτη οδός που μαθαίνει είναι συνήθως η Πανεπιστημίου. Όσο ζει κανείς σε αυτή την τρελή μεγαλούπολη όμως, δεν σταματά να ανακαλύπτει μυστικά δρομάκια που οδηγούν στα όμορφα, κρυφά μέρη της.

Το μονοπάτι της παραπάνω φωτογραφίας ας πούμε, είναι ένα τέτοιο. Οδηγεί στην αυλή του White Rabbit, του all day cafe bar των Εξαρχείων που σερβίρει καλό καφέ, κερνάει φρέσκο παγωτό, αγαπάει τη ροκ μουσική και είναι ανοιχτό για ποικίλες δράσεις. Όταν το έστηναν, οι δημιουργοί του το είχαν φανταστεί κάπως σαν το Central Park, το καφέ όπου σύχναζαν τα Φιλαράκια - κι ίσως γι' αυτό ο χώρος βγάζει αυτή την άνεση στον επισκέπτη.

Το μέρος έχει τη δική του ιστορία. Κάποτε στεγαζόταν εδώ το θρυλικό Φοιτητικό Καφενείο (οι παλιότεροι θα το θυμούνται) και μετέπειτα το Dassein, που στη συνέχεια μετακόμισε στους Αμπελόκηπους. Σήμερα, το White Rabbit είναι κι αυτό δημοφιλές στους φοιτητές, που κάτι μέρες σαν κι αυτές το προτιμούν για να διαβάσουν για την εξεταστική τους, αλλά και για να ...ξεσκάσουν.

Πέρα από το φιλικό περιβάλλον, ιδιαίτερα δελεαστική είναι και η βιτρίνα των παγωτών, με 24 γεύσεις που εναλλάσσονται συνεχώς, από τσουρέκι bueno μέχρι lila pause και βανίλια Μαδαγασκάρης. Το παγωτό μπορεί να σου έρθει και στο σπίτι σου, αρκεί να παραγγείλεις πάνω από μισό κιλό. Τέλος, αν επισκέπτεσαι το μέρος συχνά, αργά ή γρήγορα θα πέσεις σε διάφορα events, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, συζητήσεις, σεμινάρια, καθώς και συναυλίες από εγχώρια σχήματα.

Για κάθε περίοδο του χρόνο αλλά κυρίως για το καλοκαίρι (λόγω παγωτού!), το White Rabbit είναι το ιδανικό μέρος για μια στάση στα Εξάρχεια - αρκεί φυσικά να αφεθείς στο χαλαρό mood που σου επιβάλλει!

White Rabbit, Σολωμού 12 και Στουρνάρη 11, Εξάρχεια.

https://www.facebook.com/TheWhiteRabbitExarchia/?fref=ts