Ποια είναι η πιο όμορφη αυλή για φαγητό στα Εξάρχεια;

8 Σεπτεμβρίου 2015

Aν αναζητάτε πολυτέλειες και γαστρονομικές ακροβασίες, να πάτε αλλού! Το "Άμα Λάχει" της οδού Καλλιδρομίου διεκδικεί τον τίτλο της πιο όμορφης αυλής για φαγητό στα Εξάρχεια, ποντάροντας σε μια λέξη: απλότητα.

Κατεβαίνοντας μερικά σκαλοπατάκια, ο όμορφος κήπος του σε γεμίζει με μια ωραία αίσθηση χωριού. Ξεχνάς εντελώς ότι βρίσκεσαι σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες και άναρχες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Στεγασμένο σε ένα παλιό Δημοτικό σχολείο, μέσα σε λεμονιές, μπουκαμβίλιες και γεράνια, το "Άμα λάχει" διατηρεί χαρακτήρα γειτονιάς.

Το μενού είναι εστιασμένο στην ελληνική κουζίνα, με γεύσεις που σε κερδίζουν χωρίς να είναι περίπλοκες: φάβα με λεμονάτη μαραθόριζα και ξηρούς καρπούς, χορτοκεφτέδες ζυμωμένοι με γλυκό τραχανά, κεφτεδάκια και κεμπαπάκια, φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα, κρητικά σιουφιχτά. Ανάμεσα σε αυτά και κάποια πιάτα ημέρας που μπορεί να πετύχεις αν είσαι λίγο τυχερός, όπως τσιγαριστό χταπόδι με γλυστρίδα, χούμους και λαδολέμονο, ή φέτες απο καπνιστή γλώσσα μοσχάρι με σπιτικά λαχανικά τουρσί πάνω σε φύλλα ρόκας. Πολλοί επιλέγουν επίσης το εξαιρετικό μπιφτέκι.

Το μεγάλο συν του "Άμα λάχει" είναι οι τιμές του. Με 10-15 ευρώ μπορείς να φας και να πιεις σαν βασιλιάς. Τέλος, στα θετικά συγκαταλέγεται και ο κόσμος του, με το μέσο όρο ηλικίας να έχει πέσει τα τελευταία χρόνια. Άνθρωποι 20-40 και αρκετοί νέοι γονείς με τα μωρά τους, προσφέρουν στο χώρο μια ωραία ενέργεια - ιδίως τα Σάββατα και τις Κυριακές!

Άμα Λάχει, Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια

https://www.facebook.com/amalaxeiresto?fref=ts