Πανεύκολα και πεντανόστιμα τυρομπισκότα της μαμάς Γωγώς

21 Ιανουαρίου 2015
τυρομπισκτότα

Κάθε φορά που θέλω κάτι σε γρήγορο και αλμυρό τύπου τυροπιτάκι αλλά δεν έχω την παραμικρή όρεξη να ανοίγω φύλλο, καταφεύγω σε μια συνταγή για τυρομπισκότα της μαμάς Γωγώς που κυριολεκτικά μου έχει λύσει τα χέρια!

Υλικά:

3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1 γιαούρτι στραγγιστό 200γρ.
μισό φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
μισό φλυτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
1 φλυτζάνι τριμμένη φέτα
1 φλυτζάνι φυτίνη λιωμένη

Εκτέλεση:
Κοσκίνιζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Πρόσθετουμε το γιαούρτι, τη φυτίνη, τα τυριά και τον κρόκο (χωρίς  το ασπράδι). Ζύμωνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια (tip της μαμάς Γωγώς, αν δου φανεί λίγο σφιχτή πρόσθεσε μερικές κουταλιές γάλα).Στρώνουμε λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου και τον προθέρμανα στους 180ο. Παίρνοντας μικρά κομμάτια ζύμης πλάθουμε μπαλάκια, τα πιέζουμε να γίνουν πλακουτσωτά ή σαν βαρκούλες και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα αλείφουμε με το ασπράδι αραιωμένο με λίγο νεράκι. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια μας για 20 λεπτά περίπου, μέχρι που να φουσκώσουν και κοκκινίσουν.

Tip της μαμάς Γωγώς: Θα τα λατρέψεις γιατί είναι μια συνταγή της "τεμπέλας" αφού δεν θέλουν παρά ελάχιστα βασικά υλικά και πολύ λίγο χρόνο. Πάρ' τα μαζί σου και στο γραφείο, για εκείνες τις επίμονες λιγούρες και θα τη θυμηθείς.