Πάμε βόλτα στην Πάρνηθα; Το πεζοπορικό event που περιμέναμε!

20 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσφατα σου αναφέραμε τις 10 must fit outdoor activities για το φθινόπωρο και τι καλύτερο από ένα πεζοπορικό event στο δάσος για να μας ξεσηκώσει; Συνδυάζοντας φυσική άσκηση, με υπέροχο τοπίο, καθαρό οξυγόνο, και μια ιδέα από νωπό χώμα, άρωμα ξύλου και έλατου, σήμερα Σάββατο 20/9, αφήνουμε άγχη, πιέσεις και deadlines, φοράμε άνετα πεζοπορικά παπούτσια και ξαναανακαλύπτουμε το μοναδικό ελατόδασος του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας σε μια πεζοπορική βόλτα που διοργανώνεται από το ορεινό καταφύγιο Πάρνηθας «Φλαμπούρι» με δωρεάν συμμετοχή.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές διαδρομές για να διαλέξουμε ανάλογα με την εμπειρία και τη φυσική μας κατάσταση, οπότε ακόμη κι αν δεν είσαι δεινή πεζοπόρος ή αν φέρεις μαζί τα παιδάκια σου, μπορείς να επιλέξεις την διαδρομή για αρχάριους (δυόμιση ώρες ), η οποία είναι πιο ομαλή από άποψης υψομετρικών διαφορών και πιο χαλαρού ρυθμού. Οι έμπειροι πεζοπόροι, θα καλύψουν μεγαλύτερη απόσταση (τέσσερις ώρες ), με μεγαλύτερες υψομετρικές δυσκολίες και γρηγορότερο ρυθμό, οπότε η καλή φυσική κατάσταση και προηγούμενη πείρα είναι απαραίτητες. Όποια διαδρομή κι αν επιλέξεις θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Καλό θα ήταν να έχεις μαζί ένα σακίδιο με τζάκετ ή αδιάβροχο (έχε υπ’ όψην σου πως στο βουνό η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη ) νερό και ένα μικρό φορητό φαρμακείο.

Επίσημη ώρα συγκέντρωσης έχει οριστεί στις 11:00 (και ώρα εκκίνησης στις 11.30) αλλά για όσους φτάσουν νωρίτερα, το καταφύγιο προσφέρει ζεστά ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό, ενώ μετά την βόλτα στο βουνό (που σίγουρα θα μας έχει ανοίξει την όρεξη), υπάρχει κουζίνα με σπιτικά φαγητά και καλό κρασί. Ενώ αν το τοπίο σε συναρπάσει τόσο που δεν θες να γυρίσεις πίσω (πράγμα όχι και τόσο απίθανο), μπορείς και να διανυκτερεύσεις στους ειδικούς χώρους του καταφυγίου.

Πού: Φλαμπούρι - Ορεινό καταφύγιο Πάρνηθας
Πότε:20/9 από τις 11.00
Είσοδος ελεύθερη